ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στον Έβρο: Νέες αναζωπυρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στον Έβρο: Νέες αναζωπυρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη
AP Photo/Achilleas Chiras

Ακατάπαυστα εξακολουθεί να καίει η φωτιά στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ξεκίνησε από τον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς - Λευκίμμης, και εξαιτίας της οποίας κάηκαν 18 συνάνθρωποί μας χθες.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα στην φωτιά στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις και ήδη υφίστανται δυο μέτωπα.

AP Photo/Achilleas Chiras

Το ένα που κατευθύνεται προς τα Κοίλα του δήμου Αλεξανδρούπολης (ήδη εκκενώθηκε με μήνυμα στο 112) και το άλλο προς την Δαδιά.

Στις 6 το απόγευμα, ήχησε ξανά το 112, αυτή τη φορά για την εκκένωση του χωριού Γρατινή της Ροδόπης.

Το πρωί κινδύνεψε το χωριό Λευκίμμη, αφού η φωτιά από την κατεύθυνση του αέρα κατευθύνθηκε προς τα εκεί.

Μάλιστα πέρασε καιγοντας το Πεδίο Βολής της περιοχής. Όσον αφορά την Δαδιά, τοπικές αναφορές σημειώνουν πως η φωτιά προχωράει και προς εκεί, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

AP Photo/Achilleas Chiras

Προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς της Δαδιάς προς τα δυτικά και συγκεκριμένα προς τη Λεπτοκαρυά αποφασίστηκε η συνεργασία 4 πυροσβεστικών οχημάτωνσε συνεργασία με υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών στην περιοχή του Μεγάλου Ρέματος της Αισύμης στο Σανιδοχώρι.

Σε κάποιους οικισμούς έχουν καταγραφεί προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Στην περιοχή Προφήτης Ηλείας στο Σουφλί υπάρχει ενεργό μέτωπο και επιχειρούν 33 πυροσβέστες 11 οχήματα, ενώ συνδράμουν 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Φωτιά στη Ροδόπη: Νέο μήνυμα 112 για εκκενώσεις οικισμών προς τις Σάπες

Με νέο μήνυμα του 112 οι κάτοικοι της περιοχής Κιζάρι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς τις Σάπες λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, μήνυμα του 112 εστάλη στις 2:46 στους κατοίκους της περιοχής Κασσιτέρα στη Ροδόπη προκειμένου να απομακρυνθούν προς τις Σάπες.

Στην έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, νωρίτερα ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός ανέφερε πως στην Άνω Δροσίνη και στο Μίσχο Ροδόπης καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν ενεργές καύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ