ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό ατύχημα με σκάφος για Τούρκο μεγιστάνα στη Λέρο

Σοβαρό ατύχημα με σκάφος για Τούρκο μεγιστάνα στη Λέρο
INTIME

Σοβαρά τραυματίστηκαν ένας Τούρκος επιχειρηματίας και η σύζυγός του σε θαλάσσια περιοχή νότια των Λειψών όταν το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια. Σύμφωνα με το Λιμενικό, επέβαιναν έξι άτομα, από τα οποία οι τέσσερις είναι τουρκικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπαντζί (Ali Sabancı) και η σύζυγός του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη γειτονική χώρα και νοσηλεύονται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το σκάφος με σημαία Μάλτας προσέκρουσε σε βράχο το βράδυ της Πέμπτης (24/8) σε θαλάσσια περιοχή των Λειψών.

Κατά το ατύχημα επέβαιναν έξι αλλοδαποί (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας) όπου σημειώθηκαν δύο σοβαροί τραυματισμοί και ένας ελαφρύς.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πήραν αυθημερόν εξιτήριο ενώ ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο στην Τουρκία καθώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα δύο άτομα που διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Τουρκίας είναι το ζευγάρι Σαμπαντζί (Sabancı).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ