Βάρη: Πάνω από 270 κεραυνοί σε μία ώρα προκάλεσαν φωτιές σε έξι σημεία
«Bροχή» κεραυνών σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/08) στη Βάρη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν διάφορες εστίες φωτιάς, οι οποίες ελέγχθηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις χωρίς να λάβουν μεγάλες διαστάσεις.
Συγκεκριμένα, η φωτιά έκαιγε στην κορυφή λόφου και ξεκίνησε από κεραυνό, καθώς η ημέρα στην Αττική ξημέρωσε μέσα σε «βαριά» σύννεφα.
Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος της Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επισήμανε: «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια "ωριαία συναυλία" από κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη.
«Ξεκίνησαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως»
«Ξεκίνησαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως. Εγώ προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τόσο σφοδρή κεραυνοπληξία», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος.
Σημειώνεται ότι οι εστίες φωτιάς αντιμετωπίστηκαν άμεσα, με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση ήταν σύνθετη, καθώς απαιτήθηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στα διαφορετικά σημεία που είχαν απόσταση 3- 4 χιλιομέτρων μεταξύ τους.
«Τα drones που έχουμε μας βοήθησαν πολύ στον συντονισμό, καθώς δίνουν εικόνα όλο το 24ωρο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στον Έβρο: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών πριν απανθρακωθούν
Έκλειψη Ηλίου: Το doodle της Google με το «μισοφέγγαρο» - Live μετάδοση από τη NASA
13:28
Εξήντα προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας έως οκτώ μήνες στον ΕΛΓΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση
13:21
Λέκκας για φονικό σεισμό στην Κολομβία: «Μπορεί να έχουμε και 1.000 νεκρούς»
13:16
Φωτιά στην περιοχή Ίμερος στη Ροδόπη - Εκκενώνονται Αμπελάκια και Προφήτης Ηλίας
13:08