ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Εβρο: Ενίσχυση της πυρόσβασης στη Δαδιά - Για κρίσιμο 48ωρο μιλά ο αντιπεριφερειάρχης

Φωτιά στον Εβρο: Ενίσχυση της πυρόσβασης στη Δαδιά - Για κρίσιμο 48ωρο μιλά ο αντιπεριφερειάρχης
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Την επιπλέον ενίσχυση των εναέριων και επίγειων μέσων κατάσβεσης των πύρινων μετώπων στη Δαδιά αποφάσισε να ζητήσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, μετά τη έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί του Σαββάτου, 26/8, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Πέτροβιτς εξήγησε πως «αποφασίστηκε από το Συντονιστικό να ζητηθεί επιπλέον ενίσχυση των εναέριων και επίγειων μέσων για τον περιορισμό και την επέκταση της πυρκαγιάς, με στόχο να προφυλαχθούν οι δύο οικισμοί Κοτρωνιάς και Γιαννούλη για να μη γίνει διασπορά της πυρκαγιάς προς άλλες κατευθύνσεις και απειληθεί ο ορεινός όγκος προς την περιοχή του Μεγάλου Δερείου. Γίνονται αντιπυρικές ζώνες αλλά φαίνεται ότι πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο».

Ερχονται επικίνδυνοι νοτιάδες

Ο κ. Πέτροβιτς χαρακτηρίζει ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο 48ωρο καθώς αυτή τη στιγμή ο αέρας είναι σύμμαχος και πνέει κόντρα στο πύρινο μέτωπο, σύμφωνα όμως με τις καιρικές προβλέψεις τη Δευτέρα αναμένεται οι άνεμοι να γυρίσουν σε νοτιάδες, αυξάνοντας τον κίνδυνο η πυρκαγιά να κινηθεί προς τον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ