ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 παραλίες της Αττικής που θα απολαύσεις δωρεάν το μπάνιο σου

Οι 10 παραλίες της Αττικής που θα απολαύσεις δωρεάν το μπάνιο σου
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει περιορίσει τις επιλογές μας και σκεφτόμαστε που θα ξοδέψουμε ακόμα και το τελευταίο ευρώ, ένα μπάνιο στη θάλασσα το Σαββατοκύριακο ίσως φαντάζει πολυτέλεια.

Βενζίνη, κίνηση, φαγητό, καφές, είσοδος, ξαπλώστρες είναι μερικά από τα εμπόδια που ίσως μας κρατούν μακριά από τις παραλίες. Όμως οι ελεύθερες παραλίες της Αττικής αποτελούν μία εξαιρετική εναλλακτική πρόταση για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Δείτε δέκα από τις πιο όμορφες ελεύθερες παραλίες της Αττικής

1. Εδέμ, Παλαιό Φάληρο

Λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου βρίσκεται η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το τραμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας.

1

2. Παραλία Λουμπάρδας στο Κορωπί

Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία, σε έναν πανέμορφο κόλπο. Η είσοδος βρίσκεται μετά το 33ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου.

2

3. Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Ο μαύρος βράχος στην αριστερή πλευρά έχει δώσει το όνομά του στη γνωστή παραλία της Σαρωνίδας. Βρίσκεται στο 46ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου.

3

4. Παλαιά Φώκια

Μεγάλη παραλία με άμμο και άπλετο ελεύθερο χώρο. Είναι πολύ εύκολο να την εντοπίσετε αφού εκτείνεται σε όλο το μήκος της Παλαιάς Φώκαιας.

4

5. Θυμάρι

Βρίσκεται στο 54ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου και την προτιμούν κυρίως όσοι δεν ενδιαφέρονται για οργανωμένες καταστάσεις.

5

6. Χάρακας Κερατέα

Η παραλία βρίσκεται στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου. Αν θέλετε να απολαύσετε ήσυχα το μπάνιο σας είναι η ιδανική καθώς δεν θα σας ενοχλήσει κανείς.

6

7. Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής. Παρόλο που δεν είναι αρκετά μεγάλη, την επιλέγουν πολλοί το Σαββατοκύριακο. Πλέον υπάρχει και ένα beach bar για να δροσιστείτε πίνοντας ένα κοκτέιλ, αν το επιθυμείτε.

7

8. Χαμολιά

Ήσυχη και πανέμορφη η παραλία της Χαμολιάς, με μία θέα που θα σας αποζημιώσει. Πηγαίνοντας μπορείτε να κάνετε μία στάση για να δείτε τον ναό της Αρτέμιδας.

8

9. Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Δεν έχει είσοδο, αλλά υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουσιέρες, αποδυτήρια και ένα κυλικείο.

9

10. Κόκκινο Λιμανάκι

Όταν φτάσετε στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας ανεβαίνετε την οδό Κυπρίων Αγωνιστών. Στο τέλος του δρόμου ακολουθείτε τις πινακίδες και βλέπετε την υπέροχη παραλία.

10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ