ΕΛΛΑΔΑ

Χωματερές τα δάση - Αφήνουν μέχρι και δεξαμενές πετρελαίου

Χωματερές τα δάση - Αφήνουν μέχρι και δεξαμενές πετρελαίου
Από την φωτιά στην Πάρνηθα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIME

Τα δάση σαν χωματερές βλέπουν αρκετοί πολίτες όπως αποκαλύπτουν αυτοψίες που γίνονται σε περιοχές όπου ξέσπασαν πυρκαγιές και ενώ υπάρχουν ακόμα περιοχές που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά που απείλησε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας σε σημεία του δάσους -που δεν έχουν καταστραφεί από φωτιές- πολίτες πετούν διάφορα σκουπίδια, ακόμη και δεξαμενή πετρελαίου!

«Κάποιος ανεγκέφαλος άφησε εκεί τη δεξαμενή. Πώς πήγε και την εναπόθεσε εκεί, δεν το γνωρίζει κανείς. Αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά, δεν θα το βλέπαμε», δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, Θέμης Οικονόμου. «Για τα δάση, δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος αλλά το δασαρχείο. Άρα δεν γνωρίζω να σας πω αν υπήρξε καθαρισμός σε εκείνα τα μέρη», συμπλήρωσε.

«Το δασαρχείο έχει ελάχιστο προσωπικό. Χρειάζεται αναδιοργάνωση όλου του σχεδιασμού, με του δασαρχείο, την πυροσβεστική και τους δήμους. Σήμερα είχαμε νέα σύσκεψη, ανακοινώσαμε και κάποια πράγματα. Υπάλληλοι του δήμου είναι έξω κάθε ημέρα και καταγράφουν τις ζημιές από την πυρκαγιά», υπογράμμισε στο τέλος.

Από πλευράς του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας της περιοχής λέει στο ίδιο μέσο πως «μου φαίνεται ότι είναι προϊόν κλοπής η δεξαμενή. Θεωρώ ότι τη φέρανε εδώ, την αδειάσανε σε μπιτόνια και τα πήρανε».

Όπως δηλώνει, εργαζόμενοι του δήμου περνάνε και ελέγχουν το σημείο συχνά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ