ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Νέα έρευνα των αδιάφθορων για τον αστυνομικό που κατηγορείται για χρηματισμό

Χανιά: Νέα έρευνα των αδιάφθορων για τον αστυνομικό που κατηγορείται για χρηματισμό
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Και δεύτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται στην Κρήτη για να ερευνήσει τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στους αδιάφθορους για τον αστυνομικό, ο οποίος είναι μάλιστα διοικητής υπηρεσίας στο νησί και κατηγορείται ήδη για υπόθεση χρηματισμού μαζί μάλιστα με τον γιο του, ο οποίος επίσης υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία γυναίκα απευθύνθηκε στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ και κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός ζήτησε εκβιαστικά 30.000 ευρώ για κάθε χρόνο που δεν θα χτυπά σε δημοπρασία μία καντίνα στην περιοχή για την οποία ενδιαφερόταν και η καταγγέλλουσσα.

Τελικά, προσημειώθηκαν 8.000 ευρώ ως προκαταβολή και μάλιστα πήγε να τα παραλάβει ο γιος του αστυνομικού. Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είναι στο νησί ερευνά και μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ζητούσε χρήματα και για να σβήσει κλήσεις από τροχονομικές παραβάσεις.

Οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν οι μαρτυρίες αυτές μπορούν να γίνουν και επίσημες καταγγελίες και άρα να σχηματιστεί και νέα δικογραφία. Την ίδια ώρα υπάρχουν δύο ακόμη παράμετροι που θέλουν να ερευνήσουν οι αστυνομικοί και να διαπιστώσουν αν υπάρχει και άλλο ποινικό αδίκημα, καθώς υπάρχει μαρτυρία ενός ακόμα άνδρα για χρηματισμό, αλλά και μίας ακόμη γυναίκας που σχετίζεται με ένα οίκημα στη συγκεκριμένη περιοχή. Η υπόθεση είναι όμως ακόμη σε εξέλιξη και η έρευνα είναι ακόμη ανοιχτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ