ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννης: Έτοιμο το πάρκο στο Βοτανικό - Νέα μείωση 5% στα δημοτικά τέλη

Μπακογιάννης: Έτοιμο το πάρκο στο Βοτανικό - Νέα μείωση 5% στα δημοτικά τέλη
KLODIAN LATO/EUROKINISSI

Το 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πάρκο στο Βοτανικό και να έχει παραδοθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας μια συνολικά έκταση 215 στρεμμάτων ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το ταμείο Ανάκαμψης ενώ έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες και άμεσα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των έργων.

Για το γήπεδο του Βοτανικού ανέφερε ότι οι αρχικές εργασίες για το γήπεδο το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί και το οποίο θα αρχίσει «να δουλεύεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να παραδοθεί το 2026».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι μόνο όταν παραδοθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναΐκού μπορεί γκρεμιστεί το παλιό, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τότε οι Αθηναίοι θα αποκτήσουν ένα ακόμη χώρο πρασίνου.

«Η διπλή ανάπλαση θα φέρει και επενδύσεις», σημείωσε ο εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Αναφορικά με τα έργα στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι ολοκληρώνεται το έργο στην Πανεπιστημίου, με σύγχρονες υποδομές. «Θα μας ανταμείψει παρόλο που αργήσαμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μείωση 5% στα δημοτικά τέλη

Για την οικονομική κατάσταση του δήμου, υπογράμμισε ότι γίνεται έλεγχος φερεγγυότητας από τον οίκο Moody's και η οποία τον αναβαθμίζει. Ο δήμαρχος Αθηναίων άδραξε την ευκαιρία για να εξαγγείλει, νέα μείωση δημοτικών τελών κατά 5% σε κατοίκους και επαγγελματίες της πρωτεύουσας το 2024.

Αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι ο Λυκαβηττός ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου «μετά από 15 χρόνια σιωπής», χαρακτηρίζοντας το έργο ως το πιο δύσκολο τεχνικά που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.

Τι είπε για τον Κασιδιάρη

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη είπε σχετικά:«Η Αθήνα είναι δημοκρατική πόλη και δεν της ταιριάζει το μαύρο αν νομίζει ο καθένας νεοναζί, φασίστας εγκληματίας ότι θα κατέβει στην Αθήνα και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες κάνει λάθος».

O κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο υπενθυμίζοντας ότι όταν καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο δήμος Αθηναίων τον έπαυσε από το δημοτικό συμβούλιο ενώ έκλεισε τα γραφεία του κόμματός του στην πρωτεύουσα.

«Στην περίπτωση που εκλεγεί, το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ