ΕΛΛΑΔΑ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου: Το Σάββατο (02/09) στην Κυπαρισσία

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου: Το Σάββατο (02/09) στην Κυπαρισσία

Το προσεχές Σάββατο (02/09) θα διεξαχθεί στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Αγαπημένες πρώτες ύλες με γεύση από τα παλιά θα αναγεννηθούν με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο που θα μεταφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί - τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές δοκιμές.

Θα υπάρξουν επίσης τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η “γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου” θα προσφέρει μία μοναδική περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη και παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη από τους παραγωγούς της. Την τιμητική τους, ωστόσο, δε θα έχουν μόνο οι ενήλικες καθώς το μενού περιλαμβάνει και γαστρονομικές δράσεις για τα μικρά παιδιά.

Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes που σκοπεύουν να μετατρέψουν τη γιορτή σε γλέντι με τραγούδια και χορούς.

Η βραδιά, θα έχει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ