ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αύριο η απολογία του 53χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό

Χανιά: Αύριο η απολογία του 53χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό
Αύριο θα απολογηθεί ο 53χρονος αστυνομικός στα Χανιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Αύριο (31/8) τελικά θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) στα Χανιά για δωροδοκία και εκβιασμό.

Μερικά λεπτά μετά την άφιξή του, σύμφωνα με το flashnews.gr, ο 53χρονος αστυνομικός αποχώρησε από την Εισαγγελία Χανίων, συνοδευόμενος πάντα από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εκ νέου στα κρατητήρια. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τελικά αύριο Πέμπτη..

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο γιος του 53χρονου που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, αστυνομικός και ο ίδιος ο οποίος θα απολογηθεί κανονικά.

Την Δευτέρα (28/8) ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον αστυνομικό: Εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο γιος του κατηγορείται για συνέργεια.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από χθες το πρωί ενώ έχει διατεθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής μετά από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Αφορμή για να μπει στο στόχαστρο των εσωτερικών υποθέσεων ο αστυνομικός στάθηκε καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία από επιχειρηματία των Χανίων ο οποίος κατήγγειλε ότι είναι θύμα της δράσης του εν λόγω αστυνομικού.

Παράλληλα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε βάρος του αστυνομικού προέκυψαν και άλλες περιπτώσεις οι οποίες αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για «σβήσιμο» κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ