ΕΛΛΑΔΑ

Τήνος: Γιατί δεν πέτυχε η προσπάθεια να οξυγονωθεί το τρίχρονο αγόρι - «Βρήκαμε κι άλλο σταφύλι»

Τήνος: Γιατί δεν πέτυχε η προσπάθεια να οξυγονωθεί το τρίχρονο αγόρι - «Βρήκαμε κι άλλο σταφύλι»
INTIME / ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των γιατρών να σώσουν το τρίχρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του στην Τήνο λόγω πνιγμού από σταφύλι, περιέγραψε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού, Γιώργος Βασιλάκης.

Όπως είπε το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας στις 9:02 χωρίς να αναπνέει ή να αντιδρά είτε με κλάμα, είτε με βήχα.

Εκεί βρισκόταν η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας η οποία είναι παιδίατρος ενώ έφτασαν για να βοηθήσουν ένας ιδιώτης παιδίατρος και ένας καρδιοχειρουργός.

«Πέσαν όλοι πάνω στο παιδάκι επί μία ώρα προσπαθούσαμε», «κανένας δεν ασχολούταν με κάποιοι άλλο περιστατικό είχε αμεσότατη προτεραιότητα», τόνισε στο Mega ο κ. Βασιλάκης.

Ανέφερε πως έγινε προσπάθεια να διασωληνωθεί και να του χορηγηθεί οξυγόνο, ωστόσο το οξυγόνο δεν περνούσε στους πνεύμονες γιατί κάτι άλλο έφραζε από την αρτηρία και θα φανεί από την ιατροδικαστική έρευνα.

«Εκτός από τις δύο ρώγες βγάλαμε άλλη μια από το παιδάκι.. Την είχε -σχεδόν, καταπιεί και λέω σχεδόν, γιατί θα δείξει και το πόρισμα, έγιναν προσπάθειες το παιδάκι να οξυγονωθεί να διασωληνωθεί και να του περάσουν οξυγόνο, πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κρίσιμα τα τέσσερα πρώτα λεπτά από το συμβάν για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Χαρακτήρισε ακόμη το σταφύλι και το μήλο ως τα «πιο ύπουλα φρούτα» για τα μικρά παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ