ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός 80 μεταναστών στην Κύθνο - Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Εντοπισμός 80 μεταναστών στην Κύθνο - Συνελήφθησαν τρεις διακινητές
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν ογδόντα μετανάστες, εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης 31/8, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μυρσινια, βορειοδυτικά της Κύθνου.

Επί τόπου έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, και περισυνέλλεξαν 66 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 παιδιά.

Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο στα περιπολικά του Λιμενικού με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μέριχα της Κύθνου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΑΚΕΔΩΝ» στο Λαύριο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν ένας 45χρονος υπήκοος Μολδαβίας, ένας 44χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 32χρονος υπήκοος Ιράκ, ως διακινητές των υπολοίπων.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από ιδιωτικό σκάφος στον Μέριχα της Κύθνου και κατασχέθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ