ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός μεταναστών σε Σέριφο και Σητεία - Συνελήφθησαν δύο διακινητές

Εντοπισμός μεταναστών σε Σέριφο και Σητεία - Συνελήφθησαν δύο διακινητές
Φωτογραφία εν ώρα περιπολίας του Λιμενικού EUROKINISSI

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 37 παράτυπων μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Σχοινιά της Σητείας προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος. Επιπλέον, το πρωί της Παρασκευής 1/9 εντοπίστηκαν από τις Λιμενικές Αρχές 61 μετανάστεςοι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος σε δύσκολο σημείο κοντά στη Σέριφο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού το μεσημέρι της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Σητείας ενημερώθηκε για πιθανή αποβίβαση ατόμων από ιστιοφόρο στην περιοχή Σχοινιά της Σητείας.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ένα Περιπολικό όχημα αλλά και σκάφος του λιμενικού που εντόπισε το ιστιοφόρο αγκυροβολημένο πλησίον της ακτής χωρίς επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαικάστρου - Ζάκρου δήμου Σητείας τριάντα επτά συνολικά άτομα (29 άντρες, 5 γυναίκες, 3 ανήλικα), ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου Σητείας.

Στην περιοχή προς έσπευσαν ένα Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Δ/Ξ πλοίο, ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς και ένα Αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην Σέριφο, οι συνολικά εξήντα ένας 61 αλλοδαποί, μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος στο Περιπολικό πλοίο και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Λαυρίου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ συνελήφθησαν εκ των ανωτέρω ένας 28χρονος και ένας 25χρονος ως διακινητές των υπολοίπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ