ΕΛΛΑΔΑ

Athens Flying Week: Μοναδικό υπερθέαμα για 11η χρονιά στην Τανάγρα

Athens Flying Week: Μοναδικό υπερθέαμα για 11η χρονιά στην Τανάγρα
Η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική γιορτή ξεκίνησε για το 2023 CNN Greece / Νίκος Ραζής

Για 11η συνεχόμενη χρονιά, ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 2/9, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική γιορτή, το Athens Flying Week, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Υπενθυμίζεται πως θα διαρκέσει όλο το διήμερο, δηλαδή Σάββατο και Κυριακή, 2 και 3 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Το εντυπωσιακό πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν εκτός από το κοινό, και οι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων αεροπορίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week 2023, Παναγιώτης Ποδηματάς «με αυτή τη γενική δοκιμή βάζουμε την τελευταία πινελιά στο εντυπωσιακό 6ωρο πρόγραμμα της Athens Flying Week 2023, έτσι ώστε από το Σάββατο που ανοίγουν οι πόρτες του φιλόξενου αεροδρομίου της Τανάγρας, να είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο μας».

Εντυπωσιακοί ελιγμοί των Phantom στο Athens Flying Week

Στη φετινή διοργάνωση, οι Fursan Al Emarat, οι «Ιππότες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λαμβάνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του σμήνους – που αποτελείται από επτά Aermacchi MB-339 NAT – στην Ευρώπη.

Στο πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εντυπωσιακοί ελιγμοί, ακριβείς σχηματισμοί, διελεύσεις και κατακόρυφες βουτιές που κόβουν την ανάσα, αλλά και σόλο επιδείξεις, με μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, εκπαιδευτικά και πολιτικά αεροπλάνα, αλλά και κάθε άλλου είδους πτητικά μέσα (ελικόπτερα, μοντέλα, αλλά και αλεξιπτωτιστές).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ