ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθήνας: Όαση» πρασίνου ο Κήπος της Φωκίωνος - Άλλη μια «παρένθεση» στο τσιμέντο της πόλης

Δήμος Αθήνας: Όαση» πρασίνου ο Κήπος της Φωκίωνος - Άλλη μια «παρένθεση» στο τσιμέντο της πόλης
Δήμος Αθηναίων

Μια «όαση» πρασίνου έκτασης 500 τ.μ., «που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να περάσουν όμορφα, ξέγνοιαστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, δημιούργησε από το «μηδέν» ο Δήμος Αθηναίων στην πυκνοδομημένη γειτονιά της Κυψέλης» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι: «Πρόκειται για έναν πανέμορφο, ασφαλή, αειφόρο, δημόσιο χώρο, καθολικά προσβάσιμο σε άτομα με αμαξίδιο και κινητικές δυσκολίες. Αυτός ο ξεχωριστός πνεύμονας πρασίνου, που βρίσκεται στον εμβληματικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους, σε ένα φυσικό περιβάλλον πλημμυρισμένο από πολύχρωμα φυτά.

Δήμος Αθηναίων

Τα μονοπάτια δραστηριοτήτων του Κήπου, προσφέρουν αισθητηριακές εμπειρίες, περιβαλλοντική εκπαίδευση και δίνουν τη δυνατότητα εξερεύνησης και κοινωνικοποίησης στους μικρούς επισκέπτες του.

Τα στοιχεία του κήπου είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά: φυτά, χώμα, νερό και κορμούς δέντρων. Ο σχεδιασμός φύτευσης περιλαμβάνει ποικίλες συνθέσεις πολυετών ποωδών σε οργανικά σχήματα, δημιουργώντας έναν περίκλειστο χώρο που αγκαλιάζει ευφάνταστες κατασκευές για αυθόρμητες εμπειρίες».

«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι έτοιμος να πλημμυρίσει τη γειτονιά της Κυψέλης με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό. Αυτή η ξεχωριστή “όαση” παιχνιδιού, που αγκαλιάζεται από το πράσινο και διαθέτει σύγχρονο φωτισμό και εξοπλισμό, αποτελεί ακόμη μια “παρένθεση” στο τσιμέντο της πόλης. Είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής πράσινος χώρος, που επιτρέπει στους μικρούς επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δήμος Αθηναίων

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Στον Κήπο που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία, οι μικροί επισκέπτες ενθαρρύνονται να αλληλοεπιδρούν αυθόρμητα και με φαντασία, να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν δεσμούς με τη φύση. Συνδυασμένος με εκπαιδευτικά προγράμματα μπορεί να αποτελέσει μια ζωντανή πλατφόρμα για συνεχή περιβαλλοντική εκπαίδευση και δημιουργική δράση.

Οι επισκέπτες του κήπου μπορούν να ασκηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια δράσης. Η δραστηριότητα στον κήπο συμβάλλει στην αύξηση της εστίασης της προσοχής και στη μείωση των συμπτωμάτων της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στα παιδιά, ενώ τα μονοπάτια και οι συνθέσεις που διαθέτει ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και των δεξιοτήτων στην επίλυση προβλημάτων. Παράλληλα, είναι ένας χώρος χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλα τα παιδιά μπορούν να αλληλοεπιδρούν».

Δήμος Αθηναίων

«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι η νέα πράσινη “πινελιά” του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή της Κυψέλης. Μια ξεχωριστή “φωλιά” παιχνιδιού που προσφέρει στους μικρούς Αθηναίους μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, δίνοντας παράλληλα ακόμη μια σημαντική “ανάσα” πρασίνου σε αυτή την πυκνοδομημένη γειτονιά της πόλης», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ