ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμβαίνει με τις χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο «Μεταξά»

Τι συμβαίνει με τις χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο «Μεταξά»
Το νοσοκομείο Μεταξά ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Για αναβολή χημειοθεραπειών ασθενών στο νοσοκομείο Μεταξά λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με την διοίκηση του νοσοκομείου να διαψεύδει την καταγγελία.

«Έχουν απομείνει 5.000 ευρώ στο νοσοκομείο Μεταξά για φάρμακα και όποιος ασθενής με καρκίνο πάει σήμερα για χημειοθεραπεία που μπορεί να στοιχίζει περισσότερο αναβάλλεται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Διοίκηση Μεταξά στο CNN Greece: Κανένα θέμα διακοπής χημειοθεραπειών

Το CNN Greece, επικοινώνησε με το διοικητή του νοσοκομείου Μεταξά κ. Χαρ. Τουμπέκη, ο οποίος αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα διακοπής των χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο μας, ενώ καθημερινά, πραγματοποιούνται απρόσκοπτα γύρω στις 75 με 80 χημειοθεραπείες.

Ασφαλείς πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι ένας ασθενής σήμερα Δευτέρα (04/09) δεν βρήκε το φάρμακό του και αναμένεται να επισκεφθεί το νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες, για να πραγματοποιήσει κανονικά τη χημειοθεραπεία του.

Η επιστολή του προϊσταμένου του φαρμακευτικού τμήματος

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στις 31 Αυγούστου 2023, σε κατεπείγουσα επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο προϊστάμενος του Φαρμακευτικού τμήματος του Μεταξά, κάνει λόγο «για το φάρμακο, του οποίου ο προϋπολογισμός έχει εξαντληθεί (υπόλοιπο 5.000) και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ακυρώσεις χημειοθεραπειών αλλά και ατελείς φαρμακευτικές αγωγές των νοσηλευομένων ασθενών καθώς εξαντλείται το στοκ του φαρμακευτικού τμήματος».

Στην επιστολή του ο κ. Βαγγέλης Λεντάρης, ζητά από τη διοίκηση να γίνουν οι άμεσες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ