ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Κηφισιάς: Ψηφοδέλτιο με «φρέσκα» πρόσωπα για τον Βασίλη Ξυπολυτά

Δήμος Κηφισιάς: Ψηφοδέλτιο με «φρέσκα» πρόσωπα για τον Βασίλη Ξυπολυτά
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας-Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς.

Άνθρωποι με αξιόλογή προσωπική και επαγγελματική πορεία, δυναμικοί και συνηθισμένοι να κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους, απαρτίζουν την πολυσυλλεκτική ομάδα του υποψηφίου Δημάρχου Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας-Εκάλης, Βασίλη Ξυπολυτά.

Προερχόμενος και ο ίδιος από τον ιδιωτικό τομέα και θέσεις ευθύνης σε οργανισμούς και με την πεποίθηση ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα αλλά ανάγκη για ανθρώπους που μπορούν να δώσουν λύσεις, ο κ. Ξυπολυτάς επεδίωξε τη δημιουργία μιας πολυκομματικής ομάδας ανθρώπων, που συνδέονται από το κοινό τους όραμα για τον Δήμο. Ένα όραμα που συνοψίζεται σε δομημένες και κοστολογημένες λύσεις που απαντούν με αμεσότητα στα προβλήματα της καθημερινότητας, με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Η ξεκάθαρη στόχευση με γνώμονα πάντοτε την αποτελεσματικότητα, όπως επίσης και οι αρχές της διαφάνειας και της διαρκούς συμμετοχής των πολιτών στις διεργασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οδήγησαν πολλούς έμπειρους υποψηφίους να ενταχθούν στον συνδυασμό «ΝΑΙ», ενισχύοντάς τον με το κύρος και τις γνώσεις τους. Ανάμεσα στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του «ΝΑΙ», είναι και άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο για πρώτη φορά. Παρότι πρόκειται για εγνωσμένου κύρους επαγγελματίες που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο αλλά και την προσφορά και τον εθελοντισμό, δεν είχαν, μέχρι σήμερα, το κίνητρο να συμμετάσχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανάμεσα στους υποψηφίους που θέτουν εαυτούς για πρώτη φορά στην κρίση των συνδημοτών τους είναι η Υβέτ Κοσμετάτου, η πρόεδρος του Make a Wish και Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μετά από μια μακρά επιτυχημένη πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και της προσφοράς, η κ. Κοσμετάτου, γέννημα-θρέμμα Κηφισιώτισσα που τα τελευταία 20 χρόνια κατοικεί στην Εκάλη, εμπιστεύτηκε τον Β. Ξυπολυτά και την ομάδα των συνυποψηφίων της για να δώσει πίσω στην κοινωνία. Θέλει να συμβάλλει, όπως αναφέρει, σε μια πόλη κοινωνικού δικαίου και να συνεισφέρει στην αναμόρφωση της εικόνας μέσα από την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, το κυκλοφοριακό και την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

Η Έλλη Φλέγγα είναι μια ακόμη δραστήρια επιχειρηματίας που ασχολείται για πρώτη φορά με τα κοινά. Η κυρία Φλέγγα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κηφισιά και αλλάζοντας ρότα από την ενασχόλησή της με τον τραπεζικό τομέα, στράφηκε στο Fitness, φέρνοντας πρώτα μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες health club στην Ελλάδα και στη συνέχεια ανοίγοντας τη δική της επιχείρηση. Η απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά σχετίζεται άμεσα, όπως αναφέρει, με την υποψηφιότητα του Β. Ξυπολυτά, καθώς πιστεύει ότι η Κηφισιά χρειάζεται ριζική ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και στρατηγική προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Με τη δική της πολυετή εμπειρία στον χώρο, θα προσπαθήσει να αναδείξει τις αξίες του αθλητισμού και να συμβάλλει στην επανατοποθέτηση του Δήμου ως κέντρου αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κηφισιάς, Γιώργος Ζαφείρης, τολμά και εκείνος να ζητήσει την ψήφο των συνδημοτών του για πρώτη φορά. Με μια ιδιαίτερα απαιτητική καθημερινότητα, ως δραστήριος επιχειρηματίας αλλά και πρόεδρος ενός από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία του Δήμου, με έτος ίδρυσης το 1932, ο κ. Ζαφείρης αποφάσισε ότι θέλει να βγει χρόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το κοινό όραμα ήταν που τον ώθησε να πει «ΝΑΙ» στον Β. Ξυπολυτά, με στόχο να προστατέψει τον τόπο όπου μεγάλωσαν τα παιδιά του και την αναμόρφωση του Δήμου.

Το «ΝΑΙ» είπε για πρώτη φορά και η Κατερίνα Αρώνες-Λουλούδη, που ασχολείται με τη διαχείριση ακινήτων σε Αττική και Κυκλάδες. Είναι Τρίτη γενιά Κηφισιώτισσα, με μεγάλη ευαισθησία για τον τόπο της και θέλει να αφήσει ένα ίχνος προσφοράς, και να συμβάλει στην αναμόρφωση του δήμου σε μια σύγχρονη, ασφαλή και σύγχρονη πόλη. Θέλησε να συμμετάσχει στην ομάδα του Β. Ξυπολυτά, αφού όπως τόνισε, την τράβηξε το ήθος του, το γεγονός ότι γνωρίζει τα προβλήματα του δήμου και ότι έχει εξαιρετικές ιδέες που έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις εφαρμόσει.

Για πρώτη φορά ασχολείται με τα κοινά και η Ελένη Πετρά-Βασιλείου, Μηχανικός Υπολογιστών MSc. Η κα Βασιλείου εργάζεται εδώ και 36 χρόνια ως επιστημονική σύμβουλος και υπεύθυνη έργων με σημαντικά ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, εταιρείες, κυβερνητικούς φορείς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλώνει αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την οργάνωση του Δήμου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του και τη μετάβασή του σε νέες πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Οραματίζεται έναν πράσινο, σύγχρονο Δήμο, με ουσιαστική κοινωνική πολιτική και πρόνοια και ουσιαστική στήριξη των νέων και των γυναικών. Πιστεύει ότι ο Β. Ξυπολυτάς, με γνώσεις και εμπειρία θα στηριχτεί από την ομάδα του για μια Κηφισιά επάξια της ιστορίας, της παράδοσης και του κύρους της.

Με σκοπό να συμμετέχει στην αναμόρφωση της Κηφισιάς με έργα πρασίνου υπό την Β. Ξυπολυτά, μπαίνει στη μάχη των δημοτικών εκλογών και ο Γιάννης Κιταντζής, διευθύνων Σύμβουλος της ομώνυμης γεωργικής και εμπορικής εταιρείας. Ο κ. Κιταντζής έχει διατελέσει επί 8 χρόνια μέλος του ΔΣ της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, είναι πρόεδρος του ελληνικού συνδέσμου εισαγωγέων-εξαγωγέων φυτικού υλικού και συμμετέχει στην υλοποίηση του κοινοτικού προγράμματος Green Cities for Europe. Θέλει να προσφέρει όλη την εμπειρία του στην ανθοκομία για τα έργα πρασίνου που απαιτούνται στον δήμο, επιθυμώντας, όπως λέει, να βοηθήσει στην επαναφορά του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της πόλης, ώστε η Κηφισιά να γίνει η Κηπούπολη της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ