ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζεται για την υγειονομική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζεται για την υγειονομική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για 3η συνεχή χρονιά θα παράσχει εξ’ ολοκλήρου υγειονομική και διασωστική κάλυψη στο εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Οι εκπαιδεύσεις και οι ασκήσεις ετοιμότητας των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. κορυφώνονται αυτό το διάστημα, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι να ανταποκριθούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει κατά τη διάρκεια του ιστορικού «Ράλλυ των Θεών» (7-10/9).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (31/8), στην Πάτρα, κλιμάκιο εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών από το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πάτρας διοργάνωσε και εκτέλεσε με επιτυχία εκπαιδευτική άσκηση για τον απεγκλωβισμό οδηγού από αγωνιστικό αυτοκίνητο, ακινητοποίηση θύματος, καθώς και στη χρήση κοπτικών εργαλείων του Ε.Ε.Σ. Στην άσκηση έλαβαν μέρος 30 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε αγωνιστικά οχήματα που παραχωρήθησαν στους εθελοντές για το σκοπό αυτό. Αντίστοιχες ασκήσεις πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε όλη την Ελλάδα, μέχρι την μεγάλη έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ακρόπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών, από τα Τμήματα Αθήνας, Ελασσόνας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κισσάμου, Κομοτηνής, Λάρισας, Ξάνθης, Πάτρας, Ρεθύμνου, Χαλκίδας και Χανιών θα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές που θα λάβει χώρα το Εκο Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας στη διάθεσή τους υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.α.), προκειμένου να παρέμβουν σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει σε διαγωνιζόμενους και θεατές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ