ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μάτι: «Ντροπή σας, δυο μέρες λέτε ψέματα» φώναξε συγγενής θύματος στον Τόσκα

Δίκη Μάτι: «Ντροπή σας, δυο μέρες λέτε ψέματα» φώναξε συγγενής θύματος στον Τόσκα
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την οργίλη αντίδραση συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, το 2018 που άφησε πίσω της 104 νεκρούς προκάλεσε η κατάθεση του πρώην υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκου Τόσκα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η αναφορά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι το μοιραίο βράδυ στη συνέντευξη Τύπου στο Συντονιστικό, παρουσία του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δεν μίλησαν για νεκρούς γιατί δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες προκάλεσε την αντίδραση συγγενή θύματος.

«Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πριν, από πυροσβέστες» ανέφερε ο κ. Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρινίζοντας επιπρόσθετα πως «Πυροσβέστες έλεγαν ότι άκουσαν για νεκρό…. αλλά πουθενά στον κόσμο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν μεταφέρονται ως δεδομένα» με συγγενή θύματος να ξεσπά λέγοντας: «Ντροπή σας! Δυο μέρες λέτε ψέματα!»

Μάρτυρας: Με έβριζε και πριν μπω…

Συγγενής θύματος: Τον πληρώνουμε αυτόν τον κύριο! Μην κάνουμε θέατρο εδώ μέσα….

Ο κ. Τόσκας κατέθεσε πως αναφέρθηκαν σε νεκρούς όταν τους το επιβεβαίωσαν. «Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά με τον συγγενή του θύματος να αντιδρά και πάλι φωνάζοντας: «Ντροπή σας! Ντροπή σας!».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για εκκένωση σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή «δεν προτάθηκε από κανέναν και δεν συζητήθηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ