ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για το θάνατο του επιβάτη που απωθήθηκε από πλοίο στον Πειραιά - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Έρευνα για το θάνατο του επιβάτη που απωθήθηκε από πλοίο στον Πειραιά - Η ανακοίνωση της εταιρείας
Φωτογραφία αρχείου ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σάλο είχε προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο θάνατος επιβάτη που προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πλοίο στον στον Πειραιά, προκλήθηκε από την απώθησή του από τα μέλη του πληρώματος

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου και του πληρώματος.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group, με ανακοίνωσή της, δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, ο 36χρονος φαίνεται να τρέχει για να προλάβει το καράβι, το οποίο είχε λύσει τον καταπέλτη και σε εκείνο το σημείο, αρχικά έχει λογομαχία και στη συνέχεια «έρχεται στα χέρια» με υπαλλήλους, οι οποίοι τον απωθούν.



Μάλιστα, το βίντεο διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα και απεικονίζει μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα, όπου το θύμα ξαφνικά χάνεται από το θολό νυχτερινό πλάνο, καθώς έχει ήδη πέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα στο πλαίσιο της προανάκρισης. Το πλοίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ώρα θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

Με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκφράζει τη θλίψη του για το περιστατικό και διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν «όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ