ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Σοφιάδας και Πετρίλιας Φθιώτιδας να απομακρυθούν

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Σοφιάδας και Πετρίλιας Φθιώτιδας να απομακρυθούν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σοφιάδα και Πετρίλια Φθιώτιδας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία Ντάνιελ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε Φθιώτιδα και Εύβοια.

Η μετακίνηση της καταιγίδας δυτικότερα, από τον νομό Μαγνησίας προς την Καρδίτσα, έχει μεταφέρει τα προβλήματα αυτή την ώρα στο οροπέδιο του Δομοκού στη Φθιώτιδα, ενώ παράλληλα σημαντικά προβλήματα σημειώνονται στην ανατολική και βόρεια πλευρά της Εύβοιας.

Έχει πλημμυρίσει ο κάμπος του Δομοκού, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει και τα νερά έχουν πέσει στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου και της Σοφιάδας. Έχουν ήδη καταγραφεί ζημιές σε πλημμυρισμένες αποθήκες και διάσπαρτες αγροικίες.

Στην ανατολική Φθιώτιδα στην περιοχή της Πελασγίας ο χείμαρρος από την Πελασγία προς τη θάλασσα έκοψε τη συγκοινωνία στον δρόμο Πελασγία - Γλύφα και πλημμύρισε την περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο ΠΑΚΟ. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία.

Στην ανατολική Εύβοια και στον δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας 'Αννας οι χείμαρροι από την Αγία 'Αννα και μέχρι την Ιστιαία έχουν γίνει ποτάμια και έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο και έχουν προκαλέσει ζημιές σε τεχνικά έργα και υποδομές. Στο Μετόχι από τις πρώτες πρωινές ώρες δίδεται μία πραγματική μάχη από τους πυροσβέστες αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Αυτή την ώρα τα χωριά Σπαθάρι, Πύλη, Αγία 'Αννα, Στροφιλιά και Μετόχι στην Βόρεια Εύβοια δέχονται τεράστιες ποσότητες νερού που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε δρόμους, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και σπίτια καθώς φουσκώνουν τα ποτάμια και οι χείμαρροι κατεβάζουν φερτά υλικά.

Παρόμοιες εικόνες και στην Κάρυστο, στην παραλία Αλμυροπόταμος στη Νότια Εύβοια όπου τουριστικές εγκαταστάσεις μετρούν πολλές ζημιές. Και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, όπου έγιναν και αρκετές επεμβάσεις από την πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα ενώ μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται σε όλα τα σημεία και προσπαθούν να καθαρίσουν κυρίως τους δρόμους.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν με αντλήσεις νερών σε όλο το μέτωπο ενώ από νωρίς το πρωί, ειδικά στην Βόρειο Εύβοια, έφτασαν ενισχύσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία απεστάλησαν από την Λαμία.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο ανατολικό και βόρειο τμήμα του νησιού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

Νωρίτερα, μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ