ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας: Στο Βόλο «εγκαταστάθηκαν» 150 εκατ. τόνοι νερού και λάσπης μέσα σε μία μέρα

Λέκκας: Στο Βόλο «εγκαταστάθηκαν» 150 εκατ. τόνοι νερού και λάσπης  μέσα σε μία μέρα
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ένταση και την καταστροφική δύναμη της κακοκαιρίας Daniel περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας «Μέσα στο Βόλο μέσα ουσιαστικά εγκαταστάθηκαν 150 εκατομμύρια τόνοι νερού και λάσπης σε μία μέρα μόνο. Είναι αδύνατο ουσιαστικά να παραλάβουν οι υποδομές όλο αυτό τον όγκο» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ο Ευθύμης Λέκκας έκανε λόγο για «επανάληψη του Ιανού» και τόνισε ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές και ο τρόπος αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων».

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση στα φαινόμενα. Είναι ακραία. Έχουν και διάρκεια, αλλά καταλαμβάνουν και πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Μέσα από αυτή την οπτική ουσιαστικά τεκμηριώνεται αυτό που υποθέταμε από το 2015» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Λέκκας κάνοντας λόγο για την κλιματική κρίση.

Όπως είπε «τα φαινόμενα εναλλάσσονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι πυρκαγιές ακολουθούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από πλημμυρικά φαινόμενα και βλέπουμε σε εξέλιξη αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο» που όπως τόνισε συνοδεύονται από έντονες διαβρώσεις, κατολισθήσεις και μεταφορές τεράστιων όγκων στερεάς ύλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ