ΕΛΛΑΔΑ

Ξετυλίγεται το κουβάρι της μεγαλύτερης σπείρας κλοπής κατοικιών (pics)

Ξετυλίγεται το κουβάρι της μεγαλύτερης σπείρας κλοπής κατοικιών (pics)

Την εμπλοκή οικιακών βοηθών στη μεγαλύτερη σπείρα που έκλεβε σπίτια ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Η σπείρα με τα συνολικά 155 μέλη άρχισε τη δράση της το 2010 και αποτελείτο από Γεωργιανούς, Αλβανούς και έναν Βούλγαρο.

Κανένας από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν είχε ποτέ εργαστεί ενώ συμφώνα με τις Αρχές πρόκειται για κακοποιούς που χτυπούσαν ταυτόχρονα ακόμα και δέκα σπίτια την ημέρα.

Ως «βάση» η εγκληματική οργάνωση είχε δυο διαμερίσματα. Ένα στον Άγιο Παντελεήμονα και το δεύτερο στην πλατεία Βίκτωρας. Εκεί συγκέντρωναν όλα τα κλοπιμαία. Στο «στρατηγείο» τους όμως αυτό, βρέθηκαν και χάρτες με ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς οι κακοποιοί φρόντιζαν να σημειώνουν τους δρόμους και τις διευθύνσεις των σπιτιών που είχαν ήδη χτυπήσει ενώ στα σχεδιαγράμματα υπήρχαν οι μελλοντικοί στόχοι και σημειώσεις σχετικά με το αν το διαμέρισμα είχε συνέχεια κόσμο, σε ποιο όροφο βρίσκεται αλλά και ποσό δύσκολες κλειδαριές έχουν οι πόρτες.

Μάλιστα στο «στρατηγείο» βρέθηκαν και κλειδαριές ασφαλείας στις οποίες οι κακοποιοί έκαναν δοκιμές για να βελτιώνουν το χρόνο τους και να εισβάλουν στα σπίτια όσο γίνεται πιο γρήγορα και αθόρυβα.

Όλα τα χρήματα οι Γεωργιανοί τα έστελναν στο εξωτερικό ενώ βρέθηκαν και οι αποδείξεις μεταφοράς των χρημάτων. Στην εγκληματική οργάνωση έμπαιναν συνεχώς νέα μέλη ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν κακοποιοί που είτε είχαν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα είτε μόλις είχαν αποφυλακιστεί και πάλι για κλοπές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός από τους συλληφθέντες ο οποίος είχε αποδράσει από τις φύλακες Αλικαρνασσού παραβιάζοντας τριήμερη άδεια και επέστρεψε στην σπείρα για να συνεχίσει τις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Η επιχείρηση της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών έγινε ταυτόχρονα σε 25 σπίτια για να συλληφθούν οι κακοποιοί. Και όλα αυτά από μόλις 14 αστυνομικούς που στελεχώνουν την συγκεκριμένη υπηρεσία και για μήνες ξεμπλοκάρει το κουβάρι της πιο μεγάλης εγκληματικής ομάδας που έκλεβε σπίτια σε όλη την Αττική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ