ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι υπερχείλισης του Πηνειού: Μήνυμα από το 112 και στους κατοίκους Αλεξανδρινής Αγιάς

Φόβοι υπερχείλισης του Πηνειού: Μήνυμα από το 112 και στους κατοίκους Αλεξανδρινής Αγιάς
EUROKINISSI / ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς για απομάκρυνση από την περιοχή λόγω ενδεχόμενης υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το μήνυμα του 112 συστήνει στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς να απομακρυνθούν προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην Αλεξανδρινή Αγιάς απομακρυνθείτε προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα από το 112 για την «κόκκινη ζώνη» του Πηνειού

Μήνυμα από το 112 εστάλη το βράδυ της Πέμπτης (7/9) και στους πολίτες που βρίσκονται εντός της «κόκκινης ζώνης» για πλημμύρες του Πηνειού ποταμού.

«Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Νωρίτερα, σε προληπτική εκκένωση είχε καλέσει ο δήμος Λαρισαίων τους κατοίκους που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού ποταμού, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο δήμος λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, υπογραμμίζει ότι υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ