«Δεν έμεινε τίποτα, είναι όλα κάτω από το νερό»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον Παλαμά Καρδίτσας
Ανανεώθηκε:
Τις δραματικές ώρες που έζησαν όταν μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ο Παλαμάς Καρδίτσας περιγράφουν στο CNN Greece, κάτοικοι που διασώθηκαν με ελικόπτερα από το χωριό.
Αποστολή: Χάρης Γκίκας
Δεκάδες πολίτες που σώθηκαν από τη θεομηνία, φιλοξενούνται προσωρινά στο χώρο του 21ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας.
«Τι να πω; Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν έμεινε τίποτα… αυτοκίνητα, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα, τα σπίτια μέσα, τίποτα… είναι όλα κάτω από το νερό», δηλώνει ο κ. Γιώργος Τσανάβας.

Η κ. Ροδούλα Ιάπου, περιγράφει ότι στις 5.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το νερό έφτασε τα δύο μέτρα και πλέον δεν μπορούσαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Έμειναν μέσα στο νερό στο μπαλκόνι του σπιτιού τους για τρεις ώρες, οπότε και βάρκα πέρασε και τους μετέφερε στο γειτονικό σπίτι που είχε ταράτσα. Γύρω στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, τους παρέλαβε ελικόπτερο και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο.
Ο κ. Κώστας, επίσης από τον Παλαμά, αναφέρει πως η καταστροφικές πλημμύρες έπνιξαν περί τα 150 με 200 γίδια και πρόβατα που είχε.

«Πήγα στα πρόβατα, ήταν όλα πνιγμένα, είχε νερό πολύ, τρία μέτρα νερό», «και να είχαν μείνει 5 -6 δεν είχαμε με τι να τα βγάλουμε», «πήγα να πνιγώ», δηλώνει συντετριμμένος.
Νέες επιθέσεις των Χούθι στην Σαουδική Αραβία - Αναχαιτίστηκαν τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι
14:27
: Γαλλία: Άλλαξε η πορεία των διαδηλωτών στο Παρίσι, «θύελλα» αντιδράσεων - Μικροεπεισόδια στη Λυών
14:10
Θεσσαλονίκη: Ουρές στο λιμάνι για μια ξενάγηση στη φρεγάτα «Κίμων» - Δείτε βίντεο
13:47
Γκιουλέρ: Πρόταση της Τουρκίας στην Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες - Τι είπε για την Ελλάδα
13:41