ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν έμεινε τίποτα, είναι όλα κάτω από το νερό»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον Παλαμά Καρδίτσας

«Δεν έμεινε τίποτα, είναι όλα κάτω από το νερό»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον Παλαμά Καρδίτσας
Διασωθέντες από τον Παλαμά και από τον Βλόχο, φιλοξενούνται προσωρινά σε δημοτικό σχολείο της Καρδίτσας ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Τις δραματικές ώρες που έζησαν όταν μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ο Παλαμάς Καρδίτσας περιγράφουν στο CNN Greece, κάτοικοι που διασώθηκαν με ελικόπτερα από το χωριό.

Αποστολή: Χάρης Γκίκας

Δεκάδες πολίτες που σώθηκαν από τη θεομηνία, φιλοξενούνται προσωρινά στο χώρο του 21ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας.

«Τι να πω; Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν έμεινε τίποτα… αυτοκίνητα, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα, τα σπίτια μέσα, τίποτα… είναι όλα κάτω από το νερό», δηλώνει ο κ. Γιώργος Τσανάβας.

Ο κ. Γιώργος από τον Παλαμά Καρδίτσας μιλά στο CNN GreeceΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Η κ. Ροδούλα Ιάπου, περιγράφει ότι στις 5.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το νερό έφτασε τα δύο μέτρα και πλέον δεν μπορούσαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

H κ. Ροδούλα από τον Παλαμά Καρδίτσας μιλά στο CNN GreeceΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Έμειναν μέσα στο νερό στο μπαλκόνι του σπιτιού τους για τρεις ώρες, οπότε και βάρκα πέρασε και τους μετέφερε στο γειτονικό σπίτι που είχε ταράτσα. Γύρω στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, τους παρέλαβε ελικόπτερο και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Ο κ. Κώστας, επίσης από τον Παλαμά, αναφέρει πως η καταστροφικές πλημμύρες έπνιξαν περί τα 150 με 200 γίδια και πρόβατα που είχε.

O κ. Κώστας από τον Παλαμά Καρδίτσας μιλά στο CNN Greece

«Πήγα στα πρόβατα, ήταν όλα πνιγμένα, είχε νερό πολύ, τρία μέτρα νερό», «και να είχαν μείνει 5 -6 δεν είχαμε με τι να τα βγάλουμε», «πήγα να πνιγώ», δηλώνει συντετριμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ