ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: Η ανακοίνωση της οικογένειας

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: Η ανακοίνωση της οικογένειας
Κυριάκος Μαμιδάκης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουλίου, θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Μαμιδάκη, που έβαλε τέλος στη ζωή του την Κυριακή, σε ηλικία 84 ετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου των αδελφών Μαμιδάκη αποφάσισε να κηρύξει διήμερη αργία σε ένδειξη πένθους για τις εταιρείες του ομίλου και να προβεί σε δωρεά εις μνήμην του Κυριάκου Μαμιδάκη, η εξόδιος ακολουθία του οποίου θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς.

«Ο Κυριάκος Μαμιδάκης συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία και έγραψε ιστορία στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, εντός και εκτός Ελλάδας. Ακολουθώντας το όραμά του, σχεδόν μισό αιώνα πριν, έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός πολυσχιδούς ομίλου με δραστηριότητα στην εμπορία πετρελαιοειδών, την ναυτιλία, τον τουρισμό και στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Υπήρξε διορατικός και ακούραστος ηγέτης, καθοδηγητής, σεβαστός και προσιτός συνεργάτης, ανιδιοτελής, ακέραιος και απλός άνθρωπος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της οικογένειας, που συνεχίζει:

Αυτός ο άνθρωπος, που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη, αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του ζωή».

«Η απώλειά του μας βύθισε όλους σε θλίψη, το όραμά του όμως δεν θα πάψει ποτέ να φωτίζει το δρόμο μας. Η πράξη του αυτή, όσο τραγική και αν είναι, φανερώνει κατά πολύ το ήθος και το χαρακτήρα του», αναφέρεται εξάλλου σε ανακοίνωση των εργαζομένων στον Όμιλο.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, τυχόν δωρεές στη μνήμη του εκλιπόντος, να γίνουν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ή του Γηροκομείου Χανίων.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης - πώς έφτασε στο σημείο να τραβήξει τη σκανδάλη

Κυριάκος Μαμιδάκης: Πώς ήρθε το τέλος

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: το τελευταίο τηλεφώνημα και το λευκό χαρτί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ