ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

ΠΟΕΔΗΝ: Τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας
EUROKINISSI/ ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού των νοσοκομείων της Θεσσαλίας «που βρίσκονται νυχθημερόν ενώ έχασαν περιουσίες, πλημμύρισαν τα σπίτια τους, αγνοούνται δικοί τους άνθρωποι», μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προτού αναφερθεί εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε νοσοκομείο της περιοχής.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί πέραν των δηλωμένων. Παρότι οι συνάδελφοι μεταφέρουν τους φόβους των σωστικών συνεργείων, στα νοσοκομεία βρίσκονται μόνο οι καταγεγραμμένοι νεκροί, επισημαίνεται.

Νοσοκομείο Βόλου

Το νοσοκομείο Βόλου διαθέτει δεξαμενή που φροντίζουν συνεχώς να γεμίζει νερό με υδροφόρες. Πρόβλημα υπάρχει με το πόσιμο νερό. Είναι ελάχιστο το εμφιαλωμένο νερό που διαθέτουν και όπως λένε οι εργαζόμενοι υπάρχει επιτακτική ανάγκη προμήθειας εμφιαλωμένου νερού.

Γίνονται τα απολύτως έκτακτα χειρουργεία. Νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με ελεγχόμενα προβλήματα υγείας σε ειδική πτέρυγα ανακαινισμένη. Φιλοξενούνται αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα σπίτια τους ή έχουν καταστραφεί.

Νοσοκομείο Καρδίτσας

Στο νοσοκομείο Καρδίτσας γίνεται πρώτα η διαλογή των διασωθέντων στο γήπεδο που προσγειώνονται τα ελικόπτερα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν υγειονομικοί από τη Λάρισα με ελικόπτερο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 50 πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Ανοιξαν την Σχολή και την Ψυχιατρική κλινική για να χωρέσουν οι ασθενείς.

Νοσοκομείο Τρικάλων

Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης που πλημμύρισε, χωρίς προσωπικό και φάρμακα. Απαράδεκτο. Αναμένονται και άλλοι 4 ασθενείς.

Στο Γενικό και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πανεπιστημιακό Λάρισας διαθέτει ελικοδρόμιο. Φιλοξενούνται αρκετοί διασωθέντες πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να πάνε.

Κέντρο Υγείας Παλαμά

Το Κέντρο Υγείας Παλαμά έχει δύο μέτρα νερό. Στο Γυμναστήριο της πόλης υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής χωρίς φυσικά μηχανήματα.

Στο κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Με όχημα της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε επι πλέον ιατρικός εξοπλισμός για κάλυψη τυχόν αναγκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ