ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: Ο αστυνομικός είχε πει στον πατέρα του ότι σκόπευε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Καλαμαριά: Ο αστυνομικός είχε πει στον πατέρα του ότι σκόπευε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του
Αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν σε λουτρό αίματος τον άντρα και την γυναίκα EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Νέα γυναικοκτονία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 12/09 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου 38χρονος αστυνομικός σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τη 42χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το ανδρόγυνο βρισκόταν σε διάσταση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων οι δύο δεν συγκατοικούσαν κατά το τελευταίο έτος.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, που επικαλείται μαρτυρίες από το φιλικό τους περιβάλλον, ο 38χρονος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους και είχε αναφέρει στον πατέρα του πως σκοπεύει να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο παρελθόν ενώ αργότερα, τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε συναινετικό διαζύγιο.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το εν διαστάσει ανδρόγυνο δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για εις βάρος της απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το χρονικό

Περίοικοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν σε λουτρό αίματος τον άντρα και την γυναίκα. Μαρτυρίες αναφέρουν ακόμη ότι ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται να περίμενε να φύγουν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 42χρονη με τα παιδιά τους, την πυροβόλησε και έπειτα αυτοκτόνησε.

Στο πλευρό των δύο ανήλικων παιδιών προκειμένου να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί που μετέβησαν το πρωί στο διαμέρισμα όπου τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοχειρία πραγματοποίησαν έρευνες χωρίς να βρουν κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους των πράξεων του 38χρονου. Ανάλογη έρευνα θα ακολουθήσει στο σπίτι όπου ζούσε ο ίδιος.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίζονταν οι μέρες και ώρες επικοινωνίας του δράστη και αυτόχειρα με τα παιδιά.

Ο 38χρονος είχε μετακινηθεί σε υπηρεσία γραφείου της ΕΛ.ΑΣ. συνέπεια προβλήματος τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε και τού είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. Την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία σκότωσε τη 42χρονη και έβαλε τέλος στη ζωή του φαίνεται πως την κατείχε νόμιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ