ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Μέχρι πότε θα είναι δωρεάν τα διόδια για τις πληγείσες περιοχές

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Μέχρι πότε θα είναι δωρεάν τα διόδια για τις πληγείσες περιοχές
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Ανοιχτά θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (14/9) τα διόδια στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, της Ιόνιας Οδού, του αυτοκινητόδρομου Ε65 και του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, χωρίς πληρωμή.

Ειδικότερα έως και την Πέμπτη στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις λόγω των καταστροφών της κακοκαιρίας Daniel.

Διόδια δεν θα πληρώνουν επίσης οι οδηγοί ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

Όπως έχει γίνει γνωστό το κόστος της διέλευσης θα την αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

H απόφαση πάρθηκε με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πλημμυρών που έκλεισαν αρκετούς δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ