ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Άψογη μητέρα, ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά» κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης

Δίκη Πισπιρίγκου: «Άψογη μητέρα, ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά» κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνοδεία αστυνομικών ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για «μία άψογη μητέρα η οποία ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της», έκανε λόγο η αδελφή της Ρούλας Πισπίριγκου καταθέτοντας στη δίκη που διεξάγεται για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. Ήταν πάντα φροντισμένα, έπαιζε μαζί τους επιτραπέζια, έβαζαν τραγούδια και χόρευαν. Ασχολιόταν πολύ με τα παιδιά» υποστήριξε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη σχέση της αδελφής της με τον πατέρα των παιδιών της και εν διαστάσει πλέον σύζυγο της, Μανό Δασκαλάκη, λέγοντας:

«Στην αρχή δεν συμφωνούσα με το γάμο γιατί ήταν νέα παιδιά, αλλά όταν μας είπαν αγαπιόμαστε και θα προχωρήσουμε είπα εντάξει. Μέχρι το 2018 είχαν ωραία σχέση. Τότε έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης μια εξωσυζυγική σχέση. Για μικρό χρονικό διάστημα διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους αλλά μετά ήταν πάλι καλά» ανέφερε.

Η μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεση της και το επεισόδιο σπασμών που η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως έπαθε η Τζωρτζίνα πριν την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

«Στις 7/4 ήμασταν στο σπίτι μου στην Αλισσό. Η Τζωρτζινα πήρε το ταμπλετ της για να κοιμηθεί, ήθελε κάτι να ακούει. Μετά πήγαμε για ύπνο κι εμείς. Γύρω στις 06.30 ξύπνησε αδελφή μου και μου λέει το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει. Βλέπω τη Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει «δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη». Έπειτα ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Πήγαμε γύρω στις οκτω παρα τέταρτο. Αργότερα ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και το παιδί μου είπε «διώξτον». Της είπα «άσε να σε δει ο μπαμπάς» και επέμεινε. Βγήκε ο Δασκαλάκης από το δωμάτιο».

Προεδρος: Γιατί δεν καλέσατε ασθενοφόρο;

Μάρτυρας: Θα φτάναμε πιο γρήγορα εμείς.

Πρόεδρος: Από ασθενοφόρο με σειρήνα;

Μάρτυρας: Μπορεί να μη το αξιολογούσαν σωστά και να μην έβαζαν σειρήνα.

Πρόεδρος: Το παιδί σας τα είπε 06.30 και φτάσατε 8, γιατί δεν πήγατε 7;

Μάρτυρας: Μέχρι να πει το παιδί και να ετοιμαστούμε πήγε 7 και κάτι. Τότε φύγαμε και μέχρι να φτάσουμε πήγε 8 παρά το πρωί.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου και για τις σχέσεις του ζευγαριού μετά το θάνατο της Ίριδας, απαντώντας πως ήταν καλές.

Πρόεδρος: Το βράδυ πριν το θάνατο της Ίριδας κοιμήθηκε ο κ. Δασκαλάκης στο σπίτι;

Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα πήρε τα πράγματα του και έφυγε ο Δασκαλάκης. Μετά το θάνατο της Ίριδας έφερε μόνος του τα πράγματα του πίσω. Του είπε η αδελφή μου «τι κάνεις;» και της είπε «θέλω να γυρίσω πίσω».

«Μετά από λίγες ημέρες αποφάσισαν ότι θέλουν να χωρίσουν. Κανόνισαν για συναινετικό διαζύγιο αλλά διαφωνούσαν με τη διατροφή και θα πήγαιναν σε αντιδικία» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο και ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου Ιωάννης Λεγάτος, ο οποίος περιέγραψε την ανιψιά του με τα καλύτερα λόγια.

«Την είχα από μικρό παιδί δίπλα μου τη Ρούλα. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο, έπαιζε, ήθελε να κάνει δικά της πράγματα, είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειας μας και είχαμε λόγω και του ποδοσφαίρου κάποιες ηθικές αξίες και αρχές με τις οποίες μεγάλωσε η Ρούλα. Ήμασταν γνωστή οικογένεια λόγω ποδοσφαίρου. Ο παππούς της Ρούλας ήταν από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής. Ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να εργαστεί, να είναι φιλική προς όλους, δεν είχαμε δημιουργήσει κάποιο θέμα στη ζωή της» είπε ο μάρτυρας που έκανε λόγο για μια μητέρα που ασχολούνταν με τα παιδιά της συνεχώς.

Ο κ. Λεγάτος περιέγραψε και τη σχέση της ανιψιάς του με τον Μάνο Δασκαλάκη αναφέροντας πως ήταν ένα ζευγάρι «αρκετά δεμένο» εξηγώντας ωστόσο πως τα πράγματα στράβωσαν με τους θανάτους των παιδιών.

«Όταν χάνεις ένα παιδί κλονίζονται τα πράγματα. Βέβαια με την απώλεια του πρώτου παιδιού ήταν ακόμα αρκετά καλά για αυτό που είχαν περάσει» τόνισε ο μάρτυρας.

Όσον αφορά τη μικρή Τζωρτζίνα ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για ένα παιδί που του άρεσε το παιχνίδι και ασχολούνταν με το ταμπλετ.

«Ήξερε πράγματα που εγώ δεν ήξερα με το τάμπλετ και το τηλέφωνο. Στο εξοχικό που κοιμόμασταν μαζί» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι εννοείται κοιμόσασταν μαζί;

Μάρτυρας: Στο κρεβάτι, ήταν και η μητέρα της δίπλα σε άλλο κρεβάτι.

Πρόεδρος: Σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό;

Μάρτυρας: Όλοι μαζί κοιμόμασταν. Κοιμόταν δίπλα μου κι έβλεπε μέχρι το βράδυ αργά ταινίες.

Εισαγγελέας: Το παιδί τι έκανε στο ταμπλετ; Ήταν 6-7 χρόνων παιδί και μας λέτε ότι ήταν συνεχώς στο ταμπλετ;

Μάρτυρας: Επαιζε παιχνίδια κι έβλεπε ταινίες του Σεφερλή.

Εισαγγελέας: Εκτός από το ταμπλετ το παιδί αυτό έπαιζε με κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Πήγαινε στον παιδικό σταθμό, έπαιζε με άλλα παιδάκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ