ΕΛΛΑΔΑ

Αρτέμιδα: «Φύλλο και φτερό» το σπίτι του 31χρονου Τούρκου - Τι ψάχνει η Αστυνομία

Αρτέμιδα: «Φύλλο και φτερό» το σπίτι του 31χρονου Τούρκου - Τι ψάχνει η Αστυνομία
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την σκιαγράφηση του προφίλ τόσο των έξι ανδρών που εκτελέστηκαν στην Αρτέμιδα, όσο και των δραστών. Μάλιστα, οι Αρχές ερεύνησαν το δωμάτιο που έμενε ο Τούρκος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο και εμπλέκεται στο μακελειό. 

Οι αστυνομικοί ψάχνουν κυρίως για γενετικό υλικό που μπορεί να συνδέσει τον συλληφθέντα με τους έξι νεκρούς και δεν πρόκειται για δεύτερο κρησφύγετο των έξι Τούρκων. Αν και τα θύματα άλλαζαν συνεχώς σπίτια για να κρυφτούν, το συγκεκριμένο δωμάτιο που ερευνάται ήταν νοικιασμένο από τον άνθρωπο που την περασμένη Τρίτη προσπάθησε να διαφύγει και πάνω του βρέθηκαν κάποια στοιχεία που τον συνδέουν με το έγκλημα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητηθεί στοιχεία από την τουρκική αστυνομία, καθώς τα θύματα φέρονται να ανήκουν σε ομάδα σκληρών κακοποιών που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και σε δολοφονίες.

Σημειώνεται πως ο 31χρονος, που είχε πάνω του δύο πλαστά διαβατήρια Πορτογαλίας, θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» για τις έρευνες, καθώς ενδεχομένως να γνώριζε τα θύματα, είτε να τα παρέσυρε ο ίδιος στους εκτελεστές.

Κρίθηκε ύποπτος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς είχε πάνω του τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Μαρτυρία που καίει τους δράστες - Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο των Τούρκων

Τα ποτήρια και τα φλυτζάνια του καφέ, που εγκατέλειψαν στο μπαλκόνι του σπιτιού που διέμεναν εδώ και λίγο καιρό οι έξι δολοφονημένου Τούρκοι, είναι ένα μέρος του σκηνικού, που δείχνει στους αστυνομικούς, ότι τα θύματα εγκατέλειψαν εσπευσμένα το κρησφύγετο τους, ενώ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν αυτό να συνέβη καθώς οι δράστες είχαν ήδη μπει στο σπίτι και τους απειλούσαν με όπλα.

Ήδη έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια δείγματα από DNA, και αποτυπώματα τόσο για να ταυτοποιηθούν τα θύματα όσο και για να ταυτοποιηθούν ενδεχομένως δράστες του εξαπλού εγκλήματος.

Την ίδια ώρα υπάρχει μία πολύ σημαντική μαρτυρία, που είναι στα χέρια των αρχών και πιστοποιεί ότι τα θύματα εγκατέλειψαν λίγο πριν μάλιστα την δολοφονία τους, άρον άρον το σπίτι που διέμεναν.

Πάντως αυτή την στιγμή, οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των έξι θυμάτων και η επιβεβαίωση που έχει έρθει από τις τουρκικές αρχές, κάνει λόγο για άτομα που ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση με τα συμβόλαια θανάτου, και σήμερα περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα για το σε ποιες δολοφονίες εμπλέκονται τα συγκεκριμένα θύματα.

Πάντως αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στην Τουρκία, όπου μάλιστα η ομάδα των θυμάτων έχει σκοτώσει μέλη της αντίπαλης ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό από εχθές, τα θύματα είναι μέλη της συμμορίας που πριν από δύο μήνες είχαν δολοφονήσει στη Γαλλία δύο άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ