ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Την Παρασκευή η νεκροψία για την 20χρονη φοιτήτρια που πέθανε στο νοσοκομείο

Ιωάννινα: Την Παρασκευή η νεκροψία για την 20χρονη φοιτήτρια που πέθανε στο νοσοκομείο
INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων γύρω από τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία, ενώ με εντολή της 6ης ΥΠΕ η υπόθεση διερευνάται εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Από τη διαδικασία αυτή αναμένεται να προκύψουν και οι πιο σημαντικές απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη νεαρή κοπέλα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία.

Ο θάνατος της φοιτήτριας από τη Χίο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η κοπέλα κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα.

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία.

Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και ωσότου μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Το γεγονός αυτό δεν έχει προηγούμενο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και προκαλεί πέρα από ερωτήματα και σοβαρούς προβληματισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ