ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Από ώρα σε ώρα η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους πληγέντες

Πλημμύρες: Από ώρα σε ώρα η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους πληγέντες
Φωτογραφία αρχείου από τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γραφείο του πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, όπως έγινε γνωστό μετά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα.

Επισημαίνεται πως, για τους οικισμούς που επλήγησαν ολικά από τις πλημμύρες η καταβολή προς τους κατοίκους που μπορούν να εντοπιστούν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ θα γίνεται αυτοματοποιημένα, χωρίς την υποβολή αίτησης, αλλά βάση των στοιχείων εκείνων που επεξεργάζονται το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ΑΑΔΕ.

Την ίδια ώρα, η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής συνεχίζεται στο arogi.gov.gr.

Ταυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε πολύ σύντομα να δοθεί σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης με ασφάλεια.

Θα ακολουθήσει, σήμερα το απόγευμα, αναλυτική ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο Πρόεδρος ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Διοικητής Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο Συντονιστής της Διοίκησης Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ