ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Θεσσαλία: 143 κτήρια χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα»

Πλημμύρες Θεσσαλία: 143 κτήρια χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα»
Πλημμυρισμένο σπίτι στο Αρμένιο λόγω της κακοκαιρίας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Σε 143 ανέρχεται ο αριθμός των κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για χρήση στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.  

Ταυτόχρονα τα κτήρια που έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα, με «κίτρινη» σήμανση ανέρχονται σε 92 και τα «πράσινα», δηλαδή όσα κτίσματα έχουν υποστεί ελαφριές ζημιές ανέρχονται σε 12.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, τα οποία αφορούν στον αριθμό των βλαβών στη δομή των κτηρίων, προέρχονται από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή (15/9).

Τα κτήρια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο κάλυψης της στεγαστικής συνδρομής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κύριο Τριαντόπουλο το έργο των αυτοψιών και καταστροφών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ενώ εκτιμάται πως μέχρι και το Σάββατο (16/9) θα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 10.000 αυτοψίες, οι οποίες δεν εστιάζουν μόνο στις ζημιές που έχουν σημειωθεί στις οικοσκευές των κατοικιών αλλά και σε βλάβες που έχουν υποστεί τα ίδια κτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ