ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς άφησαν πίσω τους κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν σε λεωφορείο

Μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς άφησαν πίσω τους κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν σε λεωφορείο
Φωτογραφία αρχείου από μοτότοφ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Εκρηκτικούς μηχανισμούς γκαζάκια αλλά και μολότοφ άφησε πίσω της μία ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων, που λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (17/9) επιτέθηκαν σε οδηγό ενός λεωφορείου στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και αφού ο ίδιος και οι επιβάτες εγκατέλειψαν το όχημα, οι κουκουλοφόροι του έβαλαν φωτιά.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί όταν οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν μετατρέποντας την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Τι εντόπισαν οι Αρχές

  • μία κουκούλα (τύπου fullface) χρώματος μαύρου,
  • ένα καπνογόνο
  • ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από δύο φιάλες υγραερίου
  • ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό, πιθανώς βενζίνη, και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή, ενωμένα όλα μαζί ως σώμα με κολλητική ταινία
  • τρεις φιάλες υγραερίου, οι οποίες έχουν αναφλεχθεί
  • ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από μία φιάλη υγραερίου και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή, ενωμένα όλα μαζί ως σώμα με κολλητική ταινία,
  • ένα πλαστικό διάφανο μπουκάλι περιέχον εύφλεκτο υλικό, πιθανώς βενζίνη και δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (μολότοφ) αποτελούμενους από ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας και ένα κομμάτι υφάσματος κολλημένο στο στόμιο καθενός από αυτού.
  • Ένα γκαζάκι

Οι περίπου 50 κουκουλοφόροι σταμάτησαν το λεωφορείο και αφού απείλησαν τον οδηγό και τους τρεις επιβάτες να το εγκαταλείψουν αμέσως, έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν στο εσωτερικό μολότοφ, ενώ ταυτόχρονα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους νωρίτερα είχαν κόψει την πορεία του λεωφορείου.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στο πίσω μέρος του λεωφορείου ενώ στην θέα των αστυνομικών δυνάμεων οι κουκουλοφόροι συνέχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Οι Αρχές προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές ατόμων, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα λίγο αργότερα, καθώς κανένα από τα άτομα δεν αναγνωρίστηκε.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και δύο πανό τα οποία έγραφαν: «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ» και «ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ Μ.Γ.Δ.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ