ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πέλλας απαντά στον Δήμο Λαρισαίων: Στείλαμε βοήθεια, λάβαμε διαμαρτυρία

Ο Δήμος Πέλλας απαντά στον Δήμο Λαρισαίων: Στείλαμε βοήθεια, λάβαμε διαμαρτυρία
Πλημμυρισμένος οικισμός της Λάρισας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Αιχμές» αντάλλαξαν οι Δήμοι Πέλλας και Λαρισαίων, καθώς ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο ότι έστειλε βοήθεια σε χωριά που επλήγησαν χωρίς να τον ενημερώσει.

Στην κατηγορία αυτή ο Δήμος Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «έστειλε τρία φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης στην περιοχή της Λάρισας μόλις δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός» διευκρινίζοντας πως «ούτε ανακοινώσεις κάναμε, ούτε φωτογραφίες, ούτε δελτία τύπου».

Κατήγγειλε, δε, την ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων που κατηγόρησε το Δήμο Πέλλας που χαρακτήρισε χαρακτηρίζοντας «σαφώς αντιδεοντολογική, καταδικαστέα και έξω από το πνεύμα αλληλεγγύης».

Καταλήγοντας, αναφέρεται πως δεν επιθυμούν να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου

Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν πόνεσε με τις φωτιές και τις πλημμύρες. Η πρώτη σκέψη όλων μας από τις πρώτες ώρες ήταν πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάποιοι το κάναμε. Ο Δήμος Πέλλας έστειλε τρία φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης στην περιοχή της Λάρισας την πρώτη μέρα που δόθηκε σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι βοηθήσαμε τους πληγέντες συμπατριώτες μας και αυτό μας φτάνει.

Ούτε ανακοινώσεις κάναμε, ούτε φωτογραφίες, ούτε δελτία τύπου.

Τα έκανε όμως ο Δήμαρχος Λάρισας χαρακτηρίζοντας «σαφώς αντιδεοντολογική, καταδικαστέα και έξω από το πνεύμα αλληλεγγύης» την προσφορά μας. Επί λέξει.

Τα φορτηγά μας πράγματι δεν παρέδωσαν στο Δημαρχείο της Λάρισας όπως θέλαμε από την αρχή, γιατί παρά τα συνεχή τηλεφωνήματα δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, όπως και με άλλους δήμους της περιοχής. Κατανοούμε τις δυσλειτουργίες σε μια τέτοια καταστροφή. Κατανοούμε την ταραχή και τον πόνο. Κατανοούμε ακόμα και την υπερβολή. Γι’ αυτό δε θα δώσουμε οποιαδήποτε πολιτική συνέχεια στο θέμα.

Ο Δήμος Πέλλας εκφράζει τα αλληλέγγυα αισθήματα των δημοτών του και θα συνεχίζει να το κάνει όπως το έκανε στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Τουρκία, στη Συρία και όπου αλλού χρειαστεί.

Καλό κουράγιο, συμπατριώτες, θα είμαστε δίπλα σας και με νέες αποστολές σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ