Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Η λάσπη έφτασε μέχρι τη Χαλκιδική
Προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους των παράκτιων περιοχών του Θερμαϊκού ο τεράστιος όγκος νερού και λάσπης που διοχετεύεται στη θάλασσα μέσω του Πηνειού, την ώρα που οι επιστήμονες φαίνονται μέχρι στιγμής καθησυχαστικοί, καθώς τα πρώτα δείγματα που ελήφθησαν δεν εντόπισαν μόλυνση στα νερά της Κασσάνδρας.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής Α.Ε. (ΚΕΠΑΜΑΧ), οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έκαναν δειγματοληψίες στα νερά της Κασσάνδρας, τόνισαν στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ποιότητα των νερών στη δυτική Χαλκιδική.
Κάποιες δορυφορικές φωτογραφίες έδειξαν τη μεταφορά φερτών υλικών από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία προς τη δυτική Χαλκιδική με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των τοπικών αρχών που ζήτησαν να πραγματοποιηθούν αμέσως έλεγχοι στην ποιότητα των υδάτων.
Τις προηγούμενες ημέρες επίσης εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Αγγελοχωρίου από ψαράδες το κουφάρι μιας αγελάδας να επιπλέει στη θάλασσα, γεγονός που καταγράφηκε και μεταδόθηκε προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλία: Πάνω από 220.000 νεκρά ζώα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή ή καύση
SPONSORED
ΗΠΑ: Το Τέξας πραγματοποίησε την 600ή εκτέλεση από το 1982
09:12
Eurovision 2026: «Κλείδωσε» ο τελικός – Οι 25 χώρες με Akylas και Antigoni
09:02
Κίνα: «Να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ - Ο πόλεμος στο Ιράν δεν έπρεπε να γίνει»
08:53
Πανελλήνιες 2026: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα Ειδικά μαθήματα και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
08:50