Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Η λάσπη έφτασε μέχρι τη Χαλκιδική
Προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους των παράκτιων περιοχών του Θερμαϊκού ο τεράστιος όγκος νερού και λάσπης που διοχετεύεται στη θάλασσα μέσω του Πηνειού, την ώρα που οι επιστήμονες φαίνονται μέχρι στιγμής καθησυχαστικοί, καθώς τα πρώτα δείγματα που ελήφθησαν δεν εντόπισαν μόλυνση στα νερά της Κασσάνδρας.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής Α.Ε. (ΚΕΠΑΜΑΧ), οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έκαναν δειγματοληψίες στα νερά της Κασσάνδρας, τόνισαν στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ποιότητα των νερών στη δυτική Χαλκιδική.
Κάποιες δορυφορικές φωτογραφίες έδειξαν τη μεταφορά φερτών υλικών από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία προς τη δυτική Χαλκιδική με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των τοπικών αρχών που ζήτησαν να πραγματοποιηθούν αμέσως έλεγχοι στην ποιότητα των υδάτων.
Τις προηγούμενες ημέρες επίσης εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Αγγελοχωρίου από ψαράδες το κουφάρι μιας αγελάδας να επιπλέει στη θάλασσα, γεγονός που καταγράφηκε και μεταδόθηκε προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλία: Πάνω από 220.000 νεκρά ζώα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή ή καύση
Ο Τραμπ μίλησε με πράκτορες του FBI για εκλογική νοθεία το 2020 στη Τζόρτζια
22:56
Τις πρώτες εκλογές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προκήρυξε ο Αμπάς
22:47
Λιβύη: Συγκρούσεις δυνάμεων του Χάφταρ με ένοπλες ομάδες στα σύνορα με Νίγηρα - Τρεις νεκροί
22:37
Shutdown στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση
22:30