Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον σύζυγό της πρότεινε η εισαγγελέας
Ανανεώθηκε:
Όχι στην αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο του Κώστα Λεμενιτάκη, πρώην υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, ο οποίος το 2016 δολοφόνησε τη σύζυγό του, Έφη Τσιχλάκη, είπε σήμερα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή.
Ο συζυγοκτόνος σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, αλλά στο Εφετείο τού επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Στη συνέχεια, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αναίρεση ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού, η οποία συζητήθηκε σήμερα στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος, επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας.
Σήμερα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης μόνο ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος και πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθείς, επισημαίνοντας ότι όλοι οι λόγοι που επικαλείται για ακυρότητα της διαδικασίας είναι αβάσιμοι.
Η απόφαση αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα.
Βρετανία: Το τραγούδι «Rein Me In» κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ – Στην κορυφή των chart
13:30
Πώς οι φωτιές στην Ευρώπη δημιούργησαν τον «δικό τους καιρό» - Τα φαινόμενα που θύμισαν την Ελλάδα
13:20
«Μάχη» σε δύο μέτωπα σε Αττική και Βοιωτία - Σε πύρινο κλοιό Μέγαρα και Βίλια (Liveblog)
13:12
Πυρκαγιά στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής - Επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής
13:09