Ελεύθερος ο μοναχός που βιαιοπράγησε στο Άγιο Όρος - Αναβλήθηκε η δίκη του
Αναβολή πήρε η δίκη του 35χρονου Ρουμάνου μοναχού που συνελήφθη στο 'Αγιον Όρος με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε 53χρονο Λευκορώσο μοναχό μετά από κατανάλωση αλκοόλ ενώ αφέρθηκε και ελεύθερος.
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για το τέλος του μήνα, διότι απουσίαζε ο παθών.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, ο 53χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και - όπως είπε - «τρόμαξα να τον αναγνωρίσω». «Είναι δεμένο το κεφάλι του και φοράει μάσκα οξυγόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.
Ο 35χρονος που βρέθηκε προσωρινά στο Άγιον Όρος και διαβιεί σε μονή της Καρδίτσας, διώκεται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (17/9) στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο μοναχοί είχαν πιει κρασί και τα αίματα άναψαν ότι διαφώνησαν για θέματα θρησκευτικού περιεχομένου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μοναχοί πιάστηκαν στα χέρια στο Άγιο Όρος - Μία σύλληψη
ΚΚΕ: Χονδροειδές ψέμα ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι «δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί στον πόλεμο»
18:53
Live: Η ομιλία Μητσοτάκη σε εκδήλωση για τον αναπτυξιακό νόμο και τις στρατηγικές επενδύσεις
18:46
ΗΠΑ: Η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Σούζι Γουάιλς διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού
18:46
Το ΔΣ του Κέντρου Τραμπ-Κένεντι αναμένεται να εγκρίνει το προσωρινό κλείσιμό του για ανακαίνιση
18:39