Πόρος: Ποινική δίωξη στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία
Δίωξη για κατασκοπεία άσκησε πριν το μεσημέρι της Τρίτης (19/9) ο Εισαγγελεάς στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά, καθώς λίγο νωρίτερα κατέγραφαν με drone το Κέντρο Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ναυτικού στον Πόρο.
Μάλιστα, ο δικαστικός λειτουργός διέταξε την κράτηση των δύο Τούρκων και την παραπομπή τους να απολογηθούν στον ανακριτή.
Οι δύο Τούρκοι, 58 και 48 ετών, μέχρι τώρα ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα για «τουρισμό» και σήμερα το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια στον Πειραιά για να απολογηθούν.
Τι ερευνά η ΕΥΠ
Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Μονεμβασιά, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, την προηγούμενη ημέρα είχαν πραγματοποιήσει υπερπτήση drone στην περιοχή του Πόρου και συγκεκριμένα πάνω από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού, καταγράφοντας υλικό για περίπου 10 με 15 λεπτά.
Δόθηκε αμέσως σήμα στις Aρχές, κινητοποιήθηκε τόσο η ΕΛΑΣ όσο και ΕΥΠ και είχαμε τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο αλλοδαποί είχαν καταγράψει πλάνα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Έχουν ανοίξει τα κινητά τους τηλέφωνα και γίνεται έρευνα στα ψηφιακά τους αρχεία.
Ζητούμενο είναι να δούμε εάν θα τους αποδοθεί κατηγορία για υπερπτήση drone πάνω από στρατιωτική εγκατάσταση και της καταγραφής υλικού ή αν τελικά θα τους αποδοθεί και η κατηγορία της κατασκοπείας με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε αρχικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα δικαστήρια Πειραιά οι Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία - Τι ερευνά η ΕΥΠ
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί μετά από οπαδική επίθεση δέκα κουκουλοφόρων
09:42
Με αναθεωρημένα μέτρα ασφαλείας η επίσκεψη Καρόλου στις ΗΠΑ μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο Τραμπ
09:39
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στον «ιερό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία
09:33
Πώς ο Κόουλ Άλεν κατάφερε να μπει οπλισμένος στην αίθουσα του δείπνου του Λευκού Οίκου - «Ξεσκονίζουν» το μανιφέστο και τη διαδρομή του ως την Ουάσινγκτον
09:28