ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Προαστιακό σήμερα η Αθήνα

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Προαστιακό σήμερα η Αθήνα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου, τα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς εκτός από τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, όπως αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων τους. Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο τραμ. Κανονικά θα κινούνται τα λεωφορεία και τα τρόλει.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν αύριο, στις 8:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ, αντιδρώντας στο «καταστροφικό ξεπούλημα των συγκοινωνιών».

«Το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το "Ελληνικό", βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

«Δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια, ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ