ΣΤΑΣΥ: Δεν θα λειτουργήσει η Γραμμή 1 του Μετρό την Πέμπτη - Τι ισχύει στις γραμμές 2 και 3
Δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας η Γραμμή 1 του Μετρό, Πειραιάς - Κηφισιά την Πέμπτη (21/9).
Ταυτόχρονας, στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 13:30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν κηρυχθεί ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης (20/9) δεν ήταν ξεκάθαρο πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα μέσα σταθερής τροχιάς με φόντο την απεργία.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) και εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανέφερε τα εξής:
- Συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΣΤΑΣΥ, εξαπάτησε την έδρα του δικαστηρίου και έκανε αγωγή στο ΣΕΛΜΑ και τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.
- Ενώ δεν είχε προκηρυχθεί μέχρι εκείνη την ώρα, καμία απεργία ΣΕΛΜΑ και δίκασε μια αγωγή «φάντασμα» παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία στο δικαστήριο.
- Τις επόμενες μέρες θα γίνουν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για «εξαπάτηση έδρας» δικαστηρίου.
- Ωστόσο στην συνέχεια και μετά το βρώμικο παιχνίδι της εργοδοσίας, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ και βγάλαμε ανακοίνωση και μετέχουμε στην 24ωρη απεργία του (ΕΚΑ) Εργατικού Κέντρου Αθήνας που με την κάλυψη του, μπορούμε να απεργήσουμε καθολικά ΟΛΟΙ.
- Συνάδελφοι είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων μας, ώστε να δοθεί το μήνυμα εκεί που πρέπει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη: Ποιοι συμμετέχουν - Στάση εργασίας στο Μετρό
ΚΟΣΜΟΣ
Τουρκικά F-16 κατέρριψαν drone που πλησίασε τον εναέριο χώρο
21:14
ΚΟΣΜΟΣ
Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
21:05
ΕΛΛΑΔΑ
Λαμία: Ένοχη η 53χρονη αγρότισσα που προέτρεπε σε πράξεις βίας - Σκέφτεται να ιδρύσει κόμμα (Vid)
20:57
ΕΛΛΑΔΑ
Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι στη Λαμία - Βγήκαν από τα παράθυρα οι μαθητές (pic&vid)
20:48
ΕΛΛΑΔΑ