ΕΛΛΑΔΑ

Στα «πυρά» μετεωρολόγων απαντά ο Μαρουσάκης: «Δεν είναι τύπου Daniel κάθε κακοκαιρία»

Στα «πυρά» μετεωρολόγων απαντά ο Μαρουσάκης: «Δεν είναι τύπου Daniel κάθε κακοκαιρία»
Καταστροφές από την πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Δεν σημαίνει κάθε κακοκαιρία θα είναι τύπου Daniel», διευκρίνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την χθεσινή πρόγνωσή του στην οποία αναφέρθηκε σε κακοκαιρία με χαρακτηριστικά από την πρόσφατη θεομηνία.

«Είπαμε πως θα εξετάσουμε τα νεότερα στοιχεία γιατί ακόμα είναι νωρίς απλά δώσαμε μια τάση ότι πράγματι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη. Δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να είναι μια κακοκαιρία Daniel. Αυτό που ήθελα να πως είναι πως μπροστά μας μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία, η οποία θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση επιπέδου Daniel», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, εξήγησε από τη Δευτέρα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας που θα έρθει από την Ιταλία και θα φέρει βροχές και καταιγίδες που θα χτυπήσουν τη Δυτική Ελλάδα από την Κυριακή το απόγευμα, ενώ θα πέσουν και μεγάλα ύψη βροχής.

Για σήμερα το απόγευμα είπε ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας θα σημειωθούν βροχοπτώσεις προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ από την Παρασκευή και μετά θα σημειωθεί μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας.

Όπως εξήγησε, ιδιαίτερα το Σάββατο και την Κυριακή θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα αγγίζουν μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Να σημειωθεί ότι χθες ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς με ανάρτησή του στα social media άφησε αιχμές για την πρόβλεψη του κ. Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ