ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Κατέρρευσε καγκελόπορτα σε ΕΠΑΛ και τραυμάτισε στο κεφάλι καθηγήτρια

Βόλος: Κατέρρευσε καγκελόπορτα σε ΕΠΑΛ και τραυμάτισε στο κεφάλι καθηγήτρια
facebook

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Βόλουη οποία τραυματίστηκε το βράδυ της Τετάρτης όταν έπεσε πάνω της η καγκελόπορτα του σχολείου.

Η καθηγήτρια που προσπάθησε μαζί με έναν συνάδελφό της να ασφαλίσουν τη σιδερένια πόρτα, την είδαν να καταρρέει πάνω της και να την τραυματίζει στο κεφάλι, στα χέρια και τα πόδια.

Όπως είπε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1 ευτυχώς ήταν κοντά το αυτοκίνητο της, πάνω στο οποίο βρήκε η πόρτα, αλλιώς τα τραύματα της θα ήταν πολύ πιο σοβαρά.

Η καθηγήτρια επανέλαβε την αναφορά και σε αναρτήσεις της στα social media, ότι είχε ζητηθεί πριν λίγες ημέρες από τον Δήμο Βόλου να γίνει έλεγχος για την ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι το ατύχημα και έγινε μια ημέρα μετά, ενώ χαρακτήρισε ευτύχημα ότι δεν είχαν επιστρέψει οι μαθητές στο σχολείο καθώς ίσως υπήρχαν θύματα.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση της, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χτες το βράδυ, γύρω στις 22:15, στην προσπάθειά μου να κλειδώσω την καγκελόπορτα και να ασφαλίσω το σχολείο, βίωσα ένα ισχυρό σοκ. Οι άλλοι συνάδελφοι μόλις είχαν φύγει κι εγώ έμεινα πιο πίσω, να τακτοποιήσω ένα διοικητικό θέμα. Τελειώνοντας, κλείδωσα το γραφείο, έβαλα τα πράγματά μου στο αυτοκίνητο, το οποίο, ευτυχώς, ανέβασα στο πεζοδρόμιο με την όπισθεν προς την είσοδο του σχολείου, και κατέβηκα να κλειδώσω. Η εξωτερική πόρτα, συρόμενη με δύο ρόδες που κυλούν πάνω σε μία ράγα, δεν μετακινούνταν εύκολα και, συνεπώς, δεν μπορούσα να την κλείσω και να την κλειδώσω. Έτσι, τηλεφώνησα σε έναν συνάδελφο που μένει κοντά στο σχολείο, να επιστρέψει, για να με βοηθήσει. Στην προσπάθεια να σύρουμε την πόρτα, ώστε να μπορέσουμε να την κλειδώσουμε, η πόρτα βγήκε από το σίδερο που τη συγκρατούσε στο πάνω μέρος της και έπεσε προς τον δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Για καλή μου τύχη, – γιατί είναι σιδερένια, πολύ βαριά πόρτα – η ορμή της ανακόπηκε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου μου, αλλά χτυπώντας με στο κεφάλι, με μία δυνατή ώθηση με έριξε κάτω. Ο συνάδελφος με συνόδευσε στο νοσοκομείο, όπου μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο χειρουργικό τμήμα και ιατρικές οδηγίες για τις επόμενες ώρες. Ευτυχώς, ο τραυματισμός μου ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα χέρια και τα πόδια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ