ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος
Συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με εκπροσώπους των Ενώσεων Ασθενών Υπουργείο Υγείας

Να γίνουν θεσμικοί συνομιλητές σε θέματα πολιτικών υγείας, ζήτησε από τις Ενώσεις Ασθενών ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντησή του την Πέμπτη (21/09) με εκπροσώπους της Ένωσης.

Ο υπουργός Υγείας επίσης, ζήτησε να ενισχύσουν την ήδη καλή συνεργασία που έχουν.

«Μέσα από την ενεργή συμμετοχή σας θα βοηθήσετε, ώστε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας λειτουργικό και σύγχρονο με χαρακτηριστικά πρόσβασης για όλους τους ασθενείς και τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία Γραφείου Αναφοράς Συλλόγων στο Υπουργείο, το οποίο θα αποτελέσει σημείο επαφής και επικοινωνίας με τους Συλλόγους Ασθενών.

Τα επόμενα βήματα αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της σταθερής συνεργασίας Υπουργείου και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, σε διάφορα επίπεδα, τα οποία περιλαμβάνουν και τη δημιουργία θεσμών που θα διασφαλίσουν διαρκή συμμετοχή των ασθενών σε όλα τα ουσιαστικά δρώμενα στον χώρο της υγείας, στην κατεύθυνση μιας ευρύτερης ασθενοκεντρικής κουλτούρας που πρέπει να διαπνέει τα σύγχρονα Συστήματα Υγείας.

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν οι Πρόεδρος Νίκος Δέδες (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”), Α’ Αντιπρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν), Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κοντοπίδης (European Lung Foundation), Ταμίας Μαίρη Χήναρη (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών), καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ Δημήτρης Αθανασίου (Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας), Βάσω Μαράκα (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής - ΣΑμΣΚΠ), Δημήτρης Συκιώτης (Πανελλήνια Ένωση Διαβήτη) και Μέμη Τσεκούρα (Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα). Διαδικτυακά συμμετείχαν οι Γ΄ Αντιπρόεδρος Εύη Ορφανού (Σύλλογος Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή”), Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή (Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας) και Θεοφάνεια Τσαχαλίνα (Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη).

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ευχαρίστησαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην επίλυση των ζητημάτων τους. Παράλληλα, του εξέθεσαν τις προτάσεις τους που θα βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ