ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε 29χρονο που έκλεβε κινητά τηλέφωνα από καταστήματα και γραφεία

Χειροπέδες σε 29χρονο που έκλεβε κινητά τηλέφωνα από καταστήματα και γραφεία
Eurokinissi

Συνελήφθη, την Πέμπτη το πρωί στην Κηφισιά, 29χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών που είχαν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων, επιχειρήσεων ή εταιριών, από δράστη που εισερχόταν σε αυτά με το πρόσχημα διαμοιρασμού διαφημιστικών φυλλαδίων ή πώλησης κουπονιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Στην συνέχεια, αφού τα θύματα δεν επεδείκνυαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των φυλλαδίων, ο 29χρονος χωρίς να γίνεται αντιληπτός, με επιδεξιότητα έπαιρνε πίσω τα φυλλάδια, αφαιρώντας ταυτόχρονα τα κινητά τηλέφωνα, που είχε καταφέρει να καλύψει με αυτά και αποχωρούσε.

Ορισμένες φορές, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων αφαιρούσε τόσο τα κινητά τους τηλέφωνα, όσο και χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές στις περιοχές του Παγκρατίου, της Νέας Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Αγίου Δημητρίου, της Νέας Ερυθραίας, της Αγίας Παρασκευής, της Λυκόβρυσης, της Νέας Σμύρνης, της Πεύκης και της Ηλιούπολης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ