ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: 28χρονος κρατούσε έγκλειστη τη σύζυγο και το παιδί του για δύο χρόνια

Βόλος: 28χρονος κρατούσε έγκλειστη τη σύζυγο και το παιδί του για δύο χρόνια
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα μαρτύριο βίωνε επί δύο χρόνια, μία 22χρονη με καταγωγή από την Αλβανία στο Βόλο, καθώς ο σύζυγός της είχε έγκλειστη τόσο εκείνη όσο και το παιδί τους στο σπίτι τους, και την κακοποιούσε καθημερινά.

Όπως μεταδίδει το TheNewspaper.gr, η υπόθεση ήρθε στο φως όταν το βράδυ της Πέμπτης 21/9, όταν οι γείτονες κινητοποιήθηκαν ακούγοντας τις κραυγές της από το εσωτερικό του σπιτιού.

Σε επίμονα χτυπήματά τους να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν, ενώ στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε σύλληψή του.

Όπως έγινε γνωστό μετέπειτα, η γυναίκα ούρλιαζε καθώς αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει, κάτι που φάνηκε σε μετέπειτα εξέταση της γυναίκας, αφού εντοπίστηκαν πράγματι σημάδια στραγγαλισμού.

Στην κατάθεσή της η 22χρονη αναφέρει πως ο άντρας την χτυπούσε κάθε μέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε το βράδυ που συνελήφθη.

Πριν από δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετοίκησε με την νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος, και τους κρατούσε κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει επισκεφθεί ποτέ γιατρό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η κοπέλα έμεινε εντελώς αποκομμένη, δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, ενώ τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Την απειλούσε πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.

Ο 28χρονος βρίσκεται σε κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα ισούται με βαριά σωματική βλάβη.

Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 26/9, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ