ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς Μετρό-Ηλεκτρικό-Προαστιακό η Αθήνα σήμερα

Χωρίς Μετρό-Ηλεκτρικό-Προαστιακό η Αθήνα σήμερα
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δύσκολη προμηνύεται η ημέρα για τους Αθηναίους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις τους, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και προαστιακό.

Λεωφορεία και τρόλεϊ τραμ θα εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες, ενώ με εξαίρεση μια τετράωρη στάση εργασίας (10.00-14.00) που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι, κανονικά θα κινούνται και τα τραμ.

Λόγω των κινητοποιήσεων αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδιαίτερα στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας ενώ η Τροχαία βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή προκειμένου να εξυπηρετηθούν το καλύτερο δυνατό οι οδηγοί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ, έχουν προγραμματίσει για τις 08.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, αντιδρώντας στο «καταστροφικό ξεπούλημα των συγκοινωνιών», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

«Το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το "Ελληνικό", βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο.

Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους.

«Δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια, ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ