ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας - Προσπάθησε να φτάσει κολυμπώντας από την Τουρκία

Κως: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας - Προσπάθησε να φτάσει κολυμπώντας από την Τουρκία
Eurokinissi

Τη σορό ενός άνδρα να επιπλέει, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του ακρωτηρίου Ρούσα Ψερίμου και Κω, εντόπισε το απόγευμα του Σαββάτου 23/09 το τουριστικό σκάφος «Καπετάν γέρο Αντώνης».

‘Αμεσα ενημερώθηκαν τα Λιμεναρχεία Κω και Καλύμνου. Στην περιοχή έσπευσε ΠΣ του Λιμεναρχείου Καλύμνου που εντόπισε και παρέλαβε τη σορό και την μετέφερε το Λιμάνι Καλύμνου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr πρόκειται για νεαρό άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που φορούσε στολή κατάδυσης.

Η επίσημη ανακοίνωση ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε χθες (23/09) την ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (22/09) η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για διερεύνηση πληροφορίας σχετικά με την οποία κολυμβητής (αγνώστων λοιπών στοιχείων) ο οποίος είχε ξεκινήσει κολυμπώντας από τις τουρκικές ακτές με προορισμό τα ελληνικά νησιά, αγνοείται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ψερίμου όπου εντόπισε και περισυνέλεξε άνδρα νεαρής ηλικίας , χωρίς τις αισθήσεις του,.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στον λιμένα Καλύμνου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η σορός ανήκει στον αγνοούμενο κολυμβητή.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ