ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για πρακτική φοιτητών της Ιατρικής

Συμφωνία Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για πρακτική φοιτητών της Ιατρικής

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Υγείας, στοχεύει στηνπαροχή διαρκώς ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας στον άνθρωπο.

Από την ίδρυσή του και ενεργώντας με μακροπρόθεσμο στρατηγικό ορίζοντα, έχει αποδείξει πως αποδίδει τεράστια βαρύτητα στην εκπαίδευση και την έρευνα. Θεωρεί δε κρίσιμη, ιδιαιτέρως στο επιστημονικό πεδίο της Ιατρικής, τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την εφαρμοσμένη ιατρική.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε σύναψη Μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενός από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Οργανισμού, με δίκτυο 54 ιδρυμάτων, σε περισσότερες από 80 πανεπιστημιουπόλεις σε 10 χώρες, στο οποίο σπουδάζουν περισσότεροι από 170.000 φοιτητές.

Από αριστερά: Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Συμβουλίου, κ. Χρήστος Αποστολόπουλος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών της

Ιατρικής στα υψηλής τεχνολογίας και στελεχωμένα με κορυφαίους επιστήμονες νοσοκομεία του Ομίλου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Η έναρξη της εκπαίδευσης αρχίζει απο το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Το Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Αποστολόπουλος και από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Συμβουλίου.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαπνέονται από κοινό όραμα και αξίες καθώς έχουν ταυτιστεί με την παροχή των ποιοτικότερων υπηρεσιών, την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία, την ερευνητική αριστεία και τη διασύνδεσή τους με την κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ